JBL Link 10, 20, 300 en 500 eindelijk verkrijgbaar in Nederland

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe speakers van de JBL Link-serie zijn in Nederland verkrijgbaar. Dit betreft onder andere de JBL Link 10, 20, 300 en 500: allen speakers die met de stem bediend kunnen worden.

JBL Link 10 en 20

De JBL Link 10 en de JBL Link 20 zijn beide draagbare speakers die voorzien zijn van een accu. Deze kun je dus meenemen en overal muziek afspelen via onder andere Bluetooth. Er zit ook een ‘cast’-functie in, waarmee vanuit een aantal apps direct naar de speakers kunt sturen. Dit verloopt allemaal via het WiFi-netwerk en werkt volgens hetzelfde principe als de Chromecast.

Daarnaast zien we ook ondersteuning voor Google Assistant, de Nederlandse versie welteverstaan. De speakers werden begin 2018 al aangekondigd, maar doordat er pas sinds oktober 2018 ondersteuning is voor Google Assistant in het Nederlands, zijn de speakers uit de JBL Link-serie pas later uitgebracht.

De JBL Link 10 is waterdicht en heeft een speeltijd van zo’n 5 uur volgens de specificaties. Ook de Link 20 is waterdicht, maar kan ongeveer 10 uur afspelen op één acculading. Deze kunnen overigens ook aan elkaar gekoppeld worden voor de multiroom- of stereo-ervaring.

Lees ook: 5 goedkope oordopjes die wél de moeite waard zijn

De JBL Link 10 en 20 zijn hier verkrijgbaar en hebben een adviesprijs van respectievelijk € 169 en € 199 euro.

JBL Link 300 en 500

De JBL Link 300 en 500 moeten aangesloten worden op het stroomnetwerk en zijn wat krachtigere speakers dan de kleinere broertjes die overal mee naartoe genomen kunnen worden. Wel beschikken de 300 en 500 ook over dezelfde mogelijkheden met betrekking tot stembediening via onder andere Google Assistant.

Door deze te koppelen met smarthome-toepassingen in de Google Home-app kun je met deze speakers dus bijvoorbeeld ook je slimme verlichting aansturen of de thermostaat aanpassen.

De JBL Link 300 en 500 koop je onder andere bij Coolblue met een adviesprijs van respectievelijk € 299 en € 399 euro.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...