Free Electric: gratis stroom door een uurtje per dag te fietsen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Soms zijn er van die uitvindingen waarvan je denkt: dat wil ik ook. Dit is precies het geval bij de ‘Free Electric’. Een fiets die meer doet dan alleen voor je conditie zorgen.

Wereld verbeteren

De bedenker van het eneriedrankje 5 hour Energy heeft meer dan genoeg geld. Daarom heeft Manoj Bhargava besloten een groot deel van zijn vermogen te gebruiken om de wereld te verbeteren. Dat vermogen is niet mals, waardoor het bedrag voor verbetering van de wereld op zo’n vier miljard dollar zal uitkomen.

Hij wil hier drie gebieden mee aanpakken: water, gezondheid en elektriciteit. Dit laatste heeft hij gedaan met de Free Electric, een fiets die stroom kan opwekken.

https://www.youtube.com/watch?v=Cgb9lfKW_d4

Free Electric

Met deze fiets kun je stroom opwekken, dat is op zich niet nieuw. Wat wel uniek is, is het feit dat je slechts een uurtje hoeft te fietsen om ongeveer 24 uur stroom op te wekken voor je huis.

Dit klinkt je waarschijnlijk interessant in de oren, wie wil er nu niet besparen op de energierekening door een uurtje per dag te fietsen. Toch zijn deze in eerste instantie bedoeld voor mensen die minder geluk hebben en geen of weinig stroom tot hun beschikking hebben.

Het mooie van deze fiets is dat deze gemaakt kan worden voor zo’n 100 dollar is de verwachting. Dat wil dus zeggen dat het ook nog eens relatief goedkoop zal zijn om de stroom op te wekken. Daarnaast kan een lokale fietsenmaker het apparaat maken als deze kapot gaat.

Door gebruik te maken van deze Free Electric, kun je veel mensen van stroom (en dus ook internet) voorzien in opkomende landen. Dat wil zeggen dat er veel meer mensen toegang krijgen tot internet en vooral een beter leven.

Het project lijkt een succes en er zullen de nodige Free Electric’s verscheept gaan worden hopelijk.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...