Fitbit Versa 2 officieel: dit zijn alle details

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Fitbit Versa 2

Fitbit heeft de Versa 2 officieel aangekondigd, een nieuwe smartwatch gericht op beweging en lifestyle. Het is, zoals de naam doet vermoeden de opvolger van de Fitbit Versa.

Fitbit Versa 2

Met de eerste versie van de Fitbit Versa had de fabrikant een groot verkoopsucces in handen, deze slimme wearable ging ook in Nederland vaak over de virtuele toonbank. Het is dan ook logisch dat er een opvolger wordt uitgebracht die een aantal pijnpunten van de eerste versie verhelpt en een aantal additionele functies toevoegt.

Qua looks lijken de twee in eerste instantie zeker op elkaar, alhoewel je wel ziet dat het scherm anders in de behuizing ligt. Het AMOLED-scherm heeft afgeronde randen, waardoor deze beter verzinkt in het totaalplaatje. We zien ook een always-on-functie voor het scherm terugkomen, hetgeen natuurlijk wel impact heeft van de accuduur gaat.

Ook de accuduur is verbeterd op de Fitbit Versa 2 aldus de fabrikant. Deze zal nu ruim vijf dagen mee moeten gaan. Bij de reguliere Versa was dit – zo blijkt uit eigen ervaring – een dag of 4-5.

Activiteiten, hartslag, maar geen GPS

Ook op de Fitbit Versa 2 vind je veel functies die je al kende, waaronder het bijhouden van activiteiten zoals hardlopen, maar ook zwemmen en andere sporten. Verder zien we de welbekende hartslagmeter onder de motorkap en helaas, helaas… Is er nog steeds geen GPS aanwezig.

Voor mij persoonlijk was dat wel één van de opties die ik graag had gezien. Wil je nu gaan hardlopen, dien je altijd een smartphone mee te nemen om de locatie/route achteraf terug te kijken.

Slaap-functies

Fitbit heeft tevens een aantal nieuwe slaapfuncties geïntroduceerd op de Versa 2. Onder andere de Sleep Score, hetgeen eigenlijk precies is wat je zou verwachten: een score met een maximum van 100 waar je slaapkwaliteit in wordt weergegeven. Dit hebben ze onder andere kunnen doen door de vele data die het bedrijf de afgelopen jaren heeft kunnen verzamelen.

Ook op andere wearables van Fitbit komt de functie Smart Wake beschikbaar. Je wordt dan ergens binnen een interval van 30 minuten gewekt om optimaal wakker te worden. Daarnaast zien we ook een Sleep Mode, waarbij je niet gestoord wordt tijdens het slapen (ja echt), maar ook bijvoorbeeld een work-out of meeting.

Fitbit biedt op de Versa 2 nog meer gegevens. Zo wordt de Estimated Oxygen Variation Graph getoond. Dat is de hoeveelheid zuurstof die in het bloed te vinden is, gemeten door de infrarood-sensoren aan de achterzijde.

Fitbit Versa 2 kopen

De Fitbit Versa 2 komt in twee varianten op de markt: de gewone en de Special Edition. Deze laatste heeft special bandjes, waarbij ook de siliconen versie wordt meegeleverd.

De reguliere variant is te koop voor 199,95 bij retailers als Coolblue en BOL. De Special Edition moet 229,95 gaan kosten.

€199,00
Voorraad: ✔️
1 tweedehands vanaf €98,56
vanaf 21 mei 2024 2:10 pm
Amazon.de
€205,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€146,99
Voorraad: ❌
Coolblue.nl

Fitbit Aria Air weegschaal en Premium-dienst

Ook is de Fitbit Aria-weegschaal vernieuwd met de toevoeging: Air. De Fitbit Aria Air is een slimme weegschaal die data door kan sturen naar het Fitbit-platform. Zo kun je onder andere gewichtsverloop bij houden.

Fitbit heeft ook een nieuwe dienst aangekondigd: Fitbit Premium. Hierbij krijg je vanuit Fitbit begeleiding om je doelen te behalen qua activiteit, maar ook leefstijl. Vooralsnog is dit alleen in het Engels beschikbaar en zullen we nog tot 2020 moeten wachten alvorens dit in Nederland uitgerold zal gaan worden.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...