De e-bike stijgt in populariteit: 3 redenen

Door

Redactie

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Redactie

Laatste update:

0

e-bike populair elektrische fiets zwart feat

Fiets je graag, maar niet per se lange afstanden? Dan zal het rondje dat je in je eigen omgeving fietst vaak op hetzelfde neerkomen. Misschien zou je graag eens wat verder kijken, een andere omgeving zien, maar vind je twee uur of langer fietsen net iets te veel van het goede. Een e-bike zou in dat geval een goede oplossing kunnen zijn. Dit is één van voordelen van een elektrische fiets. We lichten het nader toe, naast nog twee voordelen van de e-bike.

Comfortabel fietsen met een e-bike

Wie heeft er geen herinneringen aan: als kind fietsen naast je vader of moeder, die regelmatig even een hand op je rug legden om je een beetje mee vooruit te duwen? Heerlijk, want wat ging het fietsen dan opeens een stuk makkelijker en sneller. Je moest je trappers nog wel blijven bewegen, maar veel kracht kostte het niet.

e-bike populair elektrische fiets
Via: pixabay.com | sipa, CC

Dit gevoel is grotendeels vergelijkbaar met het rijden op een elektrische fiets. Je trapt nog wel, maar hoeft daarbij een stuk minder kracht te zetten. En dat terwijl je ondertussen sneller vooruitkomt dan wanneer je op je aller hardst zou trappen. Alsof je permanent een klein duwtje in de rug krijgt.

Met de elektrische fiets kom je verder

Door dit extra zetje, gaat het fietsen een stuk makkelijker en sneller, en kun je een veel grotere afstand overbruggen in een kortere tijd. En dat ook nog eens zonder moe te worden. Dat is fijn voor mensen die graag fietsen, maar daar niet per se een duursport van willen maken.

e-bike populair elektrische fiets reis
Via: pixabay.com | WaldNob, CC

Met deze elektrische ondersteuning verandert een tochtje van 25 kilometer voor het gevoel opeens in een rondje van 10 kilometer, en heb je de mogelijkheid om eens wat verder in de omgeving te kijken. Voor veel mensen is dit een belangrijke reden om over te stappen van een traditionele fiets naar een e-bike, al kun je deze natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken dan voor recreatieve fietstochtjes.

Met een e-bike naar het werk

Ga je nu al regelmatig met de fiets naar het werk, maar vind je het eigenlijk net iets te ver? Moet je iedere dag een heuvel op, of een hoge brug, en zorgt dat ervoor dat je eigenlijk liever in de auto zou willen stappen? Ook dan kan een e-bike precies zijn wat je nodig hebt. Niet alleen verkort je er je reistijd mee, het zorgt er ook nog eens voor dat een heuvel op bijna net zo makkelijk gaat als een heuvel af.

Heb je interesse in een e-bike om ermee naar je werk te gaan, maar vind je de kosten erg hoog? Informeer dan eens bij je werkgever naar een e-bike van de zaak. Met ingang van 2020 zijn de regels rondom de bijtelling fiets van de zaak compleet veranderd, en dit geldt ook voor e-bikes. Voor veel bedrijven een reden om een nieuwe leaseregeling voor (elektrische) fietsen te starten, misschien kun jij er ook van profiteren?

e-bike populair elektrische fiets zwart
Via: pixabay.com | firebladeguy, CC

Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...