De beste reisapps: deze apps moet je hebben op je reis

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Reizen smartphone beste reisapps

Je koffers zijn gepakt en je bent er helemaal klaar voor: je gaat op reis! Tegenwoordig draait alles om onze mobiele telefoon en is die niet meer weg te denken uit ons leven. Tijd om de beste reisapps laden dus…

Niet vergeten: de beste reisapps!

Naast het feit dat je altijd bereikbaar bent kun je er ook handig gebruik van maken tijdens het reizen. Aangezien reizen op zich al best een opgave kan zijn, kun je wel wat hulp gebruiken van handige reisapps. Hieronder staan de beste reisapps op een rij, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van je reis. Alle apps zijn zowel op iOS als Android te gebruiken. Je vindt ze snel via de Play- en Appstore.

Beste reisapps
Via: pixabay.com | MaBraS, CC

Tijd om in te pakken

De keuze is gemaakt, je gaat op reis! Nadat je de keuze hebt gemaakt en je hebt uitgezocht naar welke landen je gaat moet je nog je koffers pakken. Om dat te vergemakkelijken is de app ’Packpoint’ uiterst geschikt.

PackPoint

Deze app geeft je namelijk verschillende adviezen en tips op basis van de door jou gekozen vakantiebestemming. Tip: upload de verschillende landen die je gaat bezoeken. Aan de hand van de weersvoorspelling laat Packpoint zien wat je in moet  pakken.

Koersconverters

Buiten de Euro-zone betaal je met andere munt en dan is het dus omrekenen geblazen. Beter goed voorbereid zijn en altijd een snelle converter bij de hand hebben!

Valuta+

Er zijn apps zoals ‘Valuta+’ om je te helpen wanneer je in landen bent met een andere valuta dan de euro. Dit soort apps kun je bijna altijd offline gebruiken. Valuta+ is door de gebruikers als beste beoordeeld. Tip: zet voordat je op reis gaat alvast de landen die je gaat bezoeken in je favorieten, zodat je er binnen een paar klikken bent.

Via: Valuta+ (capture)
Via: Valuta+ (capture)

Openbaar vervoer

In Nederland zijn we allemaal bekend met reisapps zoals ’NS reisplanner’ en ‘9292’. Deze apps zorgen ervoor dat je binnen een oogopslag kunt zien hoe lang de reis gaat duren, waar je moet overstappen, en wat de kosten zijn. Natuurlijk bestaan zulke apps niet alleen in Nederland. Daarom gaan we nu de beste reisapps langs die jou kunnen helpen als je reist in het buitenland

Citymapper – stadsvervoer

Natuurlijk is Berlijn niet altijd je bestemming en kom je wel eens in grote steden waar je nog nooit eerder was. Daar biedt Citymapper een goede uitkomst. De app biedt mogelijkheid om je snel thuis te voelen in het OV van een vreemde stad, door je de juist route via bus, tram of metro inclusief overstap-alerts te geven. Bijzonder overzichtelijk en handig dus…

Citymapper beste reisapps
Via: Citymapper

Uber – taxi

Natuurlijk kun je ook kiezen voor iets meer direct ‘openbaar vervoer’: de taxi. De nieuwste en meest gemakkelijk vorm van het vinden van een taxi via je telefoon, zijn de moderne taxi-apps. Vaak werken deze in vele steden, dus hoef je niet opnieuw het wiel uit te vinden. Denk bijvoorbeeld aan ’Uber’.

https://www.youtube.com/watch?v=NiVXmLkcOiA

Omio – intercity

Reis je langere afstanden met het OV dan is Omio (voorheen GoEuro) een goede app om te gebruiken. Deze app geeft op een overzichtelijke manier weer welke opties je hebt en hoe je jouw ticket moet boeken. Je kunt de e-tickets voor het OV (of zelfs vliegen) gemakkelijk aanschaffen en vervolgens heb je jouw ticket altijd bij de hand in de app.

Omio beste reisapps
Via: omio.com (capture)

Taalapps

Voor een reis van een week of een paar maanden is het geen must om de taal onder de knie te krijgen. Er zijn namelijk verschillende apps die het mogelijk maken om je verstaanbaar te maken in alle landen van de wereld.

Google tranlate

Allereerst heb je de apps die kunnen vertalen. ‘Google Translate’ blijft in deze categorie de meest betrouwbare optie; met de vertaling van meer dan 100 talen zit jouw bestemming er zeker ook bij. Ook kan de app de teksten uitspreken, wat ook erg handig kan zijn!

Google translate beste reisapps
Via: Google Translate (capture)

Duolingo

Van plan om langer weg te blijven, of vind je het gewoon leuk om de taal wel te leren? Dan kun je handig gebruik maken van apps zoals ‘Duolingo’.

https://www.youtube.com/watch?v=WyzJ2Qq9Abs

Door deze app kun je op een leuke manier talen leren lezen, spreken en schrijven. Tip: op de meeste vertaalapps zit ook een functie om ingesproken zinnen te vertalen en vertalingen uit te laten spreken.

Wat is er in de buurt

Ben je toch liever zelfvoorzienend en heb je geen zin om middels de vertaalapps je de weg wijs te maken? Dan kun je eens kijken op handige apps die jou hierbij kunnen helpen.

AroundMe

De app ‘AroundMe’ kan jou helpen bij het vinden van belangrijke locaties in de buurt. Zoals de naam al doet vermoeden laat deze (reeds oude) app alle voorziening in je nabije omgeving zien. Ga je een keer onderuit en doet je knie toch wat meer pijn dan verwacht? Dan kun je met deze app zien waar de doktersposten zitten; de app geeft zelfs de taxistandplaatsen weer om je naar de dokterspost te verplaatsen.

BEste reisapps around me
Via: AroundMe

Naast doktersposten worden er ook tandartspraktijken, drogisterijen, pinautomaten en dergelijke weergegeven. Tip: zorg dat je je GPS op je telefoon aan hebt staan, anders werkt deze app niet nauwkeurig.

Tripadvisor

Op zoek naar een leuk restaurant? Of wil je misschien de beste dagbesteding vinden in een stad? Dan is Tripadvisor nog steeds de beste applicatie. Doordat zij veruit de meeste beoordelingen op hun platform hebben, zul je bij Tripadvisor een beter beeld krijgen van welke restaurants het beste zijn.

Opzoek naar een vlucht

Eenmaal op reis is het vaak voordeliger om grote afstanden af te leggen met het vliegtuig. Om de perfecte deal te kunnen vinden kun je gebruik maken van verschillende apps.

Google flights

Allereerst hebben we Google Flights. Deze app kan jou helpen bij het vinden van het goedkoopste ticket. Doordat Google Flights de verschillende tarieven overzichtelijk weergeeft, kun je gemakkelijk naar andere alternatieve opties zoeken, waaronder nabijgelegen luchthavens, of reisdata. Ook kun je je citytrip- of reis-bestemming kiezen op basis van de ticketprijzen…

Google Flights beste reisapps
Via: Google Flights (capture)

Momondo

Als je op zoek bent naar een vlucht dan heeft ook Momondo een hele overzichtelijke applicatie om de goedkoopste vlucht te vinden. Het voordeel van Momondo is dat je de prijs kunt zien op de verschillende dagen (in een grafiek) en dat ze algoritme (soms goedkoper) hebben dan Google. Ideaal dus voor de flexibele reiziger.

Momondo beste reisapps
Via: Momondo (capture)

Foto’s voor thuis

Uiteraard wil je alle bezienswaardigheden vast kunnen leggen op camera om er later op terug te kijken en ze te laten zien aan je vrienden en familie. Er zijn handige apps zoals om jouw vakantiefoto’s nog mooier te maken.

Snapseed

Snapseed is een absolute aanrader als het gaat om apps voor foto’s. Snapseed kwam in deze categorie naar voren omdat de klanten Snapseed erg hoog beoordelen.

Afbeeldingsresultaat voor snapseed app

Snapseed is de ideale app als jij foto’s wil bewerken voordat je op social media plaatst. Er zijn daarnaast verschillende apps gespecialiseerd in het maken van selfies. Tip: probeer van tevoren welke apps jij nodig hebt om de perfecte foto’s te maken. Wanneer je de apps vóór je reis download kun je er thuis al wat ervaring mee opdoen.

Download de beste reisapps vóór je vertrekt

Het is goed om te weten dat al deze apps gratis te gebruiken zijn. Je kunt ze dus gewoon gratis in de Playstore of Appstore vinden. Het is erg verstandig om je goed in te lezen in de landen waar je heen wilt gaan om onverwachte situaties te voorkomen. Goede reis!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...