Dit zijn de 5 beste slimme sloten van 2022

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Nuki Smart Lock

Je komt thuis met boodschappen in beide handen, je vrienden zijn eerder bij je huis aangekomen dan jij, of je verhuurt een huis als Airbnb aan de andere kant van Nederland. In al deze gevallen zou het hebben van een slim deurslot enorm handig zijn. Het uitdelen van digitale sleutels en deuren die automatisch openen zijn mogelijkheden die we nooit eerder hadden. Maar wat zijn de beste slimme sloten van het moment? Wij laten het je zien.

Hoe werkt een slim slot?

Slimme sloten zijn een verlengstuk van je bestaande slot. Vaak kun je een mechanisme over de sleutel aan de binnenkant van de deur plaatsen, wat je vervolgens kunt aansturen met je smartwatch of smartphone.

Met een druk op de knop krijgt het slimme slot aan je deur een seintje om de sleutel om te draaien. Vervolgens kom jij aangelopen en kun je zonder problemen naar binnen. Ook kun je het slimme slot zo instellen dat de deur automatisch opent als je binnen een paar meter komt.

Door de mobiele functies is het ook mogelijk om digitale sleutels uit te delen, aan vrienden of gasten voor je Airbnb bijvoorbeeld. Deze sleutels zijn voor altijd geldig of kunnen alleen tussen bepaalde dagen gebruikt worden. De ideale manier om niet fysiek aanwezig te hoeven zijn bij de check-in of als je in de file staat en je vrienden al voor je deur staan.

Lees ook: Ultieme gids: alles wat je moet weten over slimme sloten

Hoe installeer je een slim slot?

Het installeren van een slim slot is niet bij iedere variant hetzelfde. Je behoudt soms het originele slot, maar plaatst er dan een mechanisme overheen. Dit opzetstuk komt aan de binnenkant van de deur te zitten en wordt op het bestaande slot geplaatst.

Het enige dat je vaak hoeft te doen is het plaatje van het slot aan de binnenkant los te schroeven. Hier plaats je vervolgens het slimme slot op, zodat deze direct het slot kan besturen. Vervolgens installeer je de app van het slimme slot en kun je diverse smartphones toevoegen die een digitale sleutel ontvangen.

Er zijn ook slimme sloten waarbij je de hele cilinder moet vervangen of waarbij je helemaal niets hoeft te doen en binnen 5 minuten klaar bent met installeren. In de omschrijving van jouw slimme slot staat of er andere stappen benodigd zijn bij de installatie.

Dit zijn de 5 beste slimme sloten van 2021

Ben je op zoek naar een goed, betrouwbaar en cool slim slot? Wij zochten voor je uit welke slimme sloten het beste zijn, zodat jij binnenkort ook het gemak kunt ervaren van deze handige innovatie.

1

<a target="_blank" rel="noreferrer noopener" href="https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=31308&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fnuki-smart-lock-2-0%2F9200000103377643%2F&name=GD%20-%20Nuki%20Smart%20Lock%20-%20box">Nuki Smart Lock 2.0</a>

Bekijk de actuele prijs voor de Philips FC9330/09 PowerPro Compact
Populair onder consumenten en verkrijgbaar in drie modellen. Deze stofzuiger heeft nog nooit iemand teleurgesteld.

De Nuki Smart Lock 2.0 is één van de meest eenvoudige slimme sloten om te installeren. Je hebt er waarschijnlijk mar 5 minuten voor nodig.

Je plaatst het slot namelijk eenvoudig over de bestaande cilinder heen en zelfs de sleutel blijft zitten in de deur. In de app kun je zien wie er het huis binnenkomt, zodat je bijvoorbeeld kunt zien wanneer je kinderen thuis zijn.

Wil je het slot bedienen via Wifi, dan heb je wel de Nuku Bridge nodig. Anders werkt het slot alleen op Bluetooth.

Invited Smart Lock

Gebruiksgemak staat vooraan bij dit smart lock van Invited. De cilinder is aan de buitenkant nog steeds bruikbaar voor een fysieke sleutel, in tegenstelling tot de Nuki. Met de afstandsbediening kun je met een druk op de knop de deur openen en ook via de app, een handsfree sensor en met een mechanische sleutel is dit mogelijk. Je kunt maximaal 10 afstandsbedieningen koppelen aan het slot dat overigens een twee sterren SKG waardering heeft gekregen. Dit maakt het slot ongeveer net zo veilig als internetbankieren. Om het slot te installeren moet je de bestaande cilinder verwijderen.

Invited Smartlock
Via: invited-smartlock.com

Danalock V3

De derde versie van Danalock is de meest uitgebreide tot nu toe. Het biedt een eenvoudige installatie en past op vrijwel iedere deur met een euro cilinder. De deur is bij het Danalock door de twist assist prima te openen zodat je snel buiten staat. Opties van het slimme slot zijn een handige app met info wie er naar binnen is gekomen en wanneer en je hebt de mogelijkheid om sleutels af te geven aan personen die voor altijd of gelimiteerd toegang mogen krijgen. Daarnaast verbind je het slot gemakkelijk met je andere slimme apparaten.

€178,40
Voorraad: ✔️
1 tweedehands vanaf €139,90
vanaf 24 juli 2024 1:20 am
Amazon.de
€229,00
Bcc.nl
€269,00
Expert.nl
Voorraad: ❌
Bol.com
Danalock V3
Via: danalock.com

Yale ENTR

Het slimme slot van Yale is waarschijnlijk de meest geavanceerde optie in deze lijst. Het slot is namelijk op alle manieren te openen, waaronder via een vingerafdrukscanner, pincode, smartphone en afstandsbediening. Daarnaast kun je via de app ook zien wie er naar binnen is gegaan en wanneer. De cilinder heeft een SKG 3 sterren keurmerk, waardoor het slot ook nog eens erg veilig is. Het laatste voordeel is de ongelooflijk eenvoudige installatie. Met een klein beetje handigheid hangt het slot binnen drie minuten aan je deur.

€259,99
Bcc.nl
Voorraad: ❌
Amazon.de
Voorraad: ❌
Bol.com
Yale ENTR
Via: yalelock.com

Flexeria Motor Cylinder

Met een prijskaartje van 458 euro is de Flexeria Motor Cylinder geen goedkoop slim slot. Maar voor die prijs krijg je dan ook wel wat terug van dit uit Nederland afkomstige bedrijf. Een driesterren SKG keurmerk, eenvoudige installatie en een goed uiterlijk zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Bij de aanschaf zit namelijk ook 3 maanden service management inbegrepen. Vervolgens kun je het slimme slot gebruiken via de handige app, via een optionele afstandsbediening en mechanische sleutels. Via een plastic card kun je later ook meer digitale sleutels aanschaffen.

Flexeria Motor Cylinder
Via: flexeria.eu

Wat is beste slimme slot

De sloten hierboven zijn allemaal krachtpatsers onder de slimme sloten. Ze zijn veilig, zitten boordevol opties en zien er ook nog eens heel erg strak uit. Welke het beste is hangt vooral af van de functies die je nodig vindt. Ga je voor de geavanceerde Yale ENTR en wil je het liefst binnen drie minuten het slot aan de deur hangen? Of vind je het hebben van meerdere afstandsbedieningen juist aantrekkelijk? Met dit artikel kun je hopelijk de keuze maken voor een veilige, maar vooral versimpelde toekomst.

Lees ook: Een slim deurslot als KeyWe biedt voordelen, die niemand kende


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...