Dit is de beste Nespresso machine van 2021

Dit zijn de zes beste Nespresso machines van het moment.
Beste Nespresso machine

“Nespresso, what else?” Wie kent niet die geestige en stijlvolle reclame met George Clooney in de hoofdrol? Nespresso staat niet alleen voor kwaliteit en stijl, maar is ook nog eens dé koffiemaker die de aluminium capsule voor eenmalig gebruik heeft geïntroduceerd. Maar wat is nu de beste Nespresso machine?

Het is nauwelijks meer voor te stellen, maar vóór Nespresso had je eigenlijk alleen maar de keus tussen filterkoffie en filterkoffie. Een eenpersoonsbakje troost die in een handomdraai klaar is? Het bestond niet. 

Veel andere merken (Douwe Egberts’ Senseo, Illy, Lavazza) zijn Nespresso gevolgd, maar ze staan toch in de schaduw van dit kwalitatief hoge product uit Zwitserland. 

Combined Shape Created with Sketch.

Laagste prijs

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108-

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

De'Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560-

De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560

Combined Shape Created with Sketch.

Mooiste design

Krups Nespresso Citiz XN7415-

Krups Nespresso Citiz XN7415

Combined Shape Created with Sketch.

Laagste prijs

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108-

Krups Nespresso Essenza Mini XN1108

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

De'Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560-

De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560

Combined Shape Created with Sketch.

Mooiste design

Krups Nespresso Citiz XN7415-

Krups Nespresso Citiz XN7415

De 6 beste Nespresso machines

Nestlé, de producent van Nespresso, bepaalt welke producenten een gecertificeerd Nespresso machine mogen aanbieden. Dus je kunt er met de aanschaf van zo’n apparaat nooit helemaal naast zitten. Dat is een veilige gedachte. Er zijn zes modellen, die dus door verschillende fabrikanten worden geproduceerd: Inissia, Essenza, Pixie, Citiz, Lattissima en Creatista.

Hieronder de 6 beste Nespresso machines van dit moment.

Mooiste design
Krups Nespresso Citiz XN7415-

Met deze Nespresso machine van het Duitse merk Krups haal je een stukje design in huis. Het apparaat heeft de vorm van een van de eerste Nespresso machines (die in de jaren ’90 op de markt kwamen). Het is een prachtig eenvoudig en luxe design, met onder andere verchroomde metalen roosters. Het draait bij de Citiz XN7415 om eenvoud. Er zijn twee knoppen, maar dat is voldoende om koffie naar eigen smaak(sterkte) te maken.

De lekbak van deze Krups is inklapbaar, zodat er niet alleen plaats is voor een klein kopje, maar zodat er ook een beker onder kan. Een groot voordeel van dit apparaat is dat de waterbak een flinke capaciteit heeft (1 liter). Dan hoef je tenminste niet telkens naar de kraan te lopen om de bak bij te vullen. Het apparaat is er zuiver voor de koffie. Hunker je naar koffievariaties met melk (koffieverkeerd, cappuccino, macchiato) dan is dit niet jouw model. Deze Krups komt in de kleuren rood en zilver.

De belangrijkste kenmerken

 • Alleen voor het maken van espresso en lungo
 • Klassiek, luxe design
 • Groot waterreservoir (1 liter)
 • In rood en zilver

Laagste prijs
Krups Nespresso Essenza Mini XN1108-

Deze Krups is een strak vormgegeven model dat prima tot zijn recht komt in moderne keukens (of op moderne kantoren). Er zitten ook ronde elementen aan, om toch de feeling met de ronde cups van Nespresso te behouden. Het apparaat is klein van formaat, zodat er nog ruimte overblijft op het keukenblad (of bureaublad).

Zoals de meeste Nespresso machines zet je met de Krups Essenza een kop koffie naar eigen smaak door de waterhoeveelheid zelf in te stellen. De machine is niet geschikt voor cappuccino en andere koffiesoorten waar melk ingaat.

Omdat het apparaat zo handig compact is, is het wel vechten om ruimte in zo’n krappe behuizing. Het waterreservoir heeft een kleine capaciteit (0,6 liter), de opvangbak waarin de gebruikte capsules komen is ook aan de kleine kant. Er kunnen er maar zes in. Dat is vervelend, omdat de zevende cup dan blijft hangen en je het bakje eerst moet legen. Grotere bekers kunnen niet onder de koffietuit. Dit is echt een instapmodel voor wie nog niet aan de Nespresso is.

De belangrijkste kenmerken

 • Alleen voor het maken van espresso en lungo
 • Zeer compact model
 • Klein waterreservoir (0,6 liter)
 • Kleine opvangbak voor gebruikte capsules
 • In zwart, wit en grijs

Beste koop
De'Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560-

Met deze De’Longhi haal je de Italiaanse bar in huis. Het apparaat kan zowel espresso (en lungo) aan als cappuccino en caffe late. Dat laatste is te danken aan het geïntegreerde melkreservoir waarin je zelf verse melk doet.

Dat is wel eventjes een andere (smaak)sensatie dan koffiesystemen waar de cappuccinomelk uit een cup komt (bah!). Nee, deze Nespresso machine werkt volgens de regels van het edele spel van het koffie maken.

De melkschuim is stevig en als je wil kan je dit nog instellen hoe je het liefste het schuim wil hebben. De melk die overblijft in het afneembare reservoir kan zo in de koelkast, klaar voor de volgende dag. Het melkreservoir maak je trouwens met een enkele druk van een knop vanzelf schoon.

De Lattissima is de beste koop omdat het een compleet product is voor een redelijke prijs.

De belangrijkste kenmerken

 • Voor alle type koffies
 • Afneembaar melkreservoir (350 cl)
 • Ruim waterreservoir (0,9 liter)
 • In grijs/wit en zilver

2. Magimix Nespresso Inissia M105

Met deze Nespresso machine van Magimix haal je een apparaat in huis dat goede kwaliteit biedt voor een redelijke prijs. Hij is ongeveer half zo duur als de bovengenoemde Krups Nespresso Citiz, terwijl hij toch ongeveer dezelfde kwaliteiten heeft. Zo kun je zelf de koffiesterkte instellen en bepalen of je bijvoorbeeld een ristretto (superkorte espresso), espresso of lungo wil hebben. Dit apparaat kan geen koffie met melkvarianten aan.

Er kleven ook nadelen aan dit model van de Franse producent Magimix (die niets te maken heeft met de boullionmix van Maggi, dat trouwens weer uit de stal komt van Nestle – maar dat is een ander verhaal). Zo is het waterreservoir aan de kleine kant (700 mililiter) en is hij nou niet direct geluidsarm te noemen.

De belangrijkste kenmerken

 • Alleen voor het maken van espresso en lungo
 • Waterreservoir aan de kleine kant (0,7 liter)
 • Is niet geluidarm
 • In zwart

Krups Nespresso Pixie XN304T

De Pixie van Krups is compact en heeft het grote voordeel een ruime opvangbak te hebben die je pas hoeft te legen na het zetten van elf kopjes espresso of lungo. Er is een knop voor een standaard espresso en een knop voor een standaard lungo. De standaard espresso is in de ogen van ware espressokenners eindelijk te lungo (te lang), maar dat is geen probleem. Met een druk op de knop kun je zelf de watertoevoer stoppen en het kopje wegnemen. Dit geldt trouwens ook voor de Inissia, Essenza en de Citiz-modellen van Nespresso.

De kunstoffen Krups Nespresso Pixie is niet de stilste onder de Nespresso machines, maar de doorlooptijd van een espresso of lungo is zo kort, dat dat ook wel te overzien is. En zeg nou zelf: zo’n geluid hoort toch bij de romantiek van koffiemaken.

De belangrijkste kenmerken

 • Alleen voor het maken van espresso en lungo
 • Compact formaat
 • Grote opvangbak voor gebruikte capsules
 • Klein waterreservoir (0,7 liter)
 • In een grijs metalen kleur (titanium)

Sage Nespresso Creatista Plus SNE800BSS Stainless Steel

Deze Nespresso machine maakt van jou een heuse barista, een ultieme koffiemaker. De Creatista van het Australische merk Sage biedt alle soorten koffie’s aan, waaronder een macchiato, flat white, caffè latte en cappuccino. Het is een degelijke machine, die deels van roestvrijstaal is. Het model dat de kleurnaam ‘Stainless Steel’ heeft meegekregen is zelfs voor bijna 100% roestvrijstaal.

De stoompijp schuimt melk automatisch op. Daarvoor moet je wel zelf een kannetje met verse melk onder zetten. Dat vinden sommige mensen een gedoe, maar de barista in jou kan er wel mee omgaan. Het voordeel is dat je zelf beslist hoeveel schuim erop gaat. Je hebt de keus uit elf temperatuurstanden voor het verwarmen van de melk en acht instellingen voor de dikte van het melkschuim.

De belangrijkste kenmerken

 • Voor alle type koffies
 • Roestvrijstaal
 • Groot waterreservoir (1,5 liter)
 • Ook in zwart, wit, zilver of blauw

Waar moet ik opletten bij het kopen van de beste Nespresso machine?

Er zijn zes modellen van Nespresso machines waaruit je kunt kiezen. Ze worden door verschillende producenten vervaardigd. Het model ‘Inissia’ bijvoorbeeld wordt onder andere gemaakt door Krups en De’Longhi. Wij hebben gekozen voor de Magimax Inissia. 

Er zijn maar twee type Nespresso machines voor cappuccino

Van de zes modellen zijn er maar twee geschikt om ook cappuccino en caffè latte en andere koffievarianten met melk te maken. Wil je dus een machine waaruit (vrijwel) automatisch cappuccino komt, dan ben je aangewezen op Lattissima en Creatista. Zo simpel is het. 

Je kunt ook kiezen voor een eenvoudiger model (Inissia, Essenza, Pixie, Citiz) en er een externe melkopschuimer van Nespresso bijkopen. Die melkopschuimers zijn uitermate handig. Binnen twee minuten heb je een prachtige schuimende melk die je op de koffie schenkt. Maar als dat niet voldoende voor je is, omdat je wil variëren in melkschuim, dan kun je toch niet om Lattissima en Creatista heen.

Bij deze twee modellen kun je de temperatuurstand voor het verwarmen van de melk en de dikte van het melkschuim regelen. Let wel dat de Creatista flink duurder is.

Beste Nespresso machine cups
Via: depositphotos.com | dstaerk

Check het waterreservoir en de opvangbak 

Of je een Nespresso-cup nou in de Pixie of in de Essenza doet, de koffie die eruit komt is dezelfde. De aard van koffiezetten (snel opwarmsysteem waarbij vacuüm koffiecups onder hoge druk worden ‘uitgedrukt’) is nou eenmaal hetzelfde – en daarin zit ook het genie van Nespresso. Afhankelijk van je wensen zijn bij het kopen de volgende factoren van belang: 

 • Is de machine alleen geschikt voor koffie of wil je ook varianten met melk? Zoals gezegd, alleen Lattissima en Creatista kunnen melk aan.
 • Hoeveel capaciteit heeft het waterreservoir? Dat gaat van Creatista (1,5 liter) tot Essenza (0,6 liter). Nadeel van zo’n klein reservoir is dat je vaak naar de kraan moet lopen (of naar de fles met mineraalwater). 
 • Hoeveel capaciteit heeft de opvangbak voor gebruikte capsules? Pixie (11 cups) heeft de grootste opvangbak, Essenza de kleinste (6 cups). Een kleine opvangbak kan ertoe leiden dat een cup blijft hangen in het cupkanaal, en dat je het bakje vaak moet legen. 
 • De afmeting van de Nespresso machine. De meest compacte zijn Essenza en Pixie.
 • Het geluid dat de machine maakt. Gehoordoppen in bij Inissia en ook wel bij Pixie.

‘Nep-cups’ in de Nespresso machine?

Sinds (2012) de patenten van Nespresso zijn verlopen, mogen de typische aluminium cups van Nespresso ook door andere producenten worden gemaakt. De keus is tegenwoordig dan ook groot. Het voordeel is dat de ‘nep-cups’ goedkoper zijn. Zo is de goedkoopste ‘Nespresso-cup’ van Douwe Egberts zo’n vijftig procent goedkoper. Maar het gaat bij Nespresso niet alleen of de capsule compatibel is, maar ook of de koffiemelange kwaliteit heeft. 

Lees hoe je goedkoop zelf Nespresso-cups kunt maken

Nespresso-drinkers klagen trouwens geregeld dat ‘nep-cups’ soms niet goed functioneren in de Nespresso machine. 

Er is ook Nespresso Vertuo

Nespresso Original en Nespresso Vertuo komen uitzelfde keuken van Nestlé en kosten ongeveer even veel, maar ze zijn absoluut niet compatibel met elkaar. Elk apparaat is anders en elke lijn heeft zijn eigen vorm van cups. Dus je kunt met de Nespresso Original helemaal niets met de Nespresso Vertuo en andersom.

De Nespresso Vertuo is wat jaren geleden uitgevonden met de bedoeling de Amerikaanse markt te veroveren. Amerikanen hebben in het algemeen moeite met kleine kopjes koffie (espresso). Ze houden van grote volumes. De Vertuo biedt die mogelijkheid. Het gaat er van gran lungo (150 ml) tot een mug (230 ml) en een zogenaamde alto (414 ml).

Je kunt er trouwens ook gewoon een espresso (40 ml) en een lungo (110 ml) mee maken. De Nespresso Vertuo is sinds een paar jaar ook in Europa verkrijgbaar. Maar als wij het hier over Nespresso hebben, dan praten we over en proeven van Nespresso Original.

Wat kost een Nespresso machine?

Er zijn zes verschillende type Nespresso machines die door een aantal geselecteerde producenten wordt gemaakt. De goedkoopste zijn de Imissia en de Essenza (Mini), die een officiële verkoopprijs hebben van 99 euro. Maar ook de Pixie (officiële prijs 129 euro) en de Citiz (officiële prijs 149 euro) zijn niet heel duur.

Duurder zijn de Nespresso machines die ook koffievarianten met melk kunnen maken. De goedkoopste is Lattissima, die weg gaat voor 249 euro. De duurste Nespresso machine is de in roestvrijstaal uitgevoerde Creatista (vanaf 499 euro).

Veelgestelde vragen over Nespresso machines

Wat kost een Nespresso machine?

De goedkoopste Nespresso machine kost 99 euro, maar als je gebruik maakt van een van de vele aanbiedingen heb je een Nespresso apparaat ook al voor 79 euro. Nespresso machines die ook cappuccino maken starten vanaf 249 euro.

Kunnen ‘nep-cups’ ook in de Nespresso machine?

De aluminium cups van Nespresso worden ook door andere producenten gemaakt. Het voordeel is dat zulke ‘nep-cups’ goedkoper zijn. Niet alle ‘nep-cups’ functioneren goed in de Nespresso machine. 

Wat is het verschil tussen Nespresso Original en Nespresso Vertuo?

Nespresso Original en Nespresso Vertuo kosten ongeveer even veel, maar ze zijn absoluut niet compatibel met elkaar. Elk apparaat is anders en elke lijn heeft zijn eigen vorm van cups. Nespresso Vertuo is bedoeld voor liefhebbers van grote mokken.

Wat is het verschil tussen capsules (cups) en pads

Capsules (bijvoorbeeld Nespresso) zijn verpakt in een vacuüm afgesloten aluminium omhulsel. Pads (bijvoorbeeld Senseo) zijn verpakt in filterpapier; de koffie verliest zijn versheid na verloop van tijd. Cups kunnen wel drie keer duurder zijn dan pads. Er is ook een smaakverschil.

Waar kan ik de beste Nespresso machine kopen?

Er zijn veel winkels die Nespresso machines verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Coolblue en BOL.

Lees hoe je goedkoop zelf Nespresso-cups kunt maken

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo