Dit is de beste Nespresso machine van 2021

Door

Ewout Kieckens

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Beste Nespresso machine

“Nespresso, what else?” Wie kent niet die geestige en stijlvolle reclame met George Clooney in de hoofdrol? Nespresso staat niet alleen voor kwaliteit en stijl, maar is ook nog eens dé koffiemaker die de aluminium capsule voor eenmalig gebruik heeft geïntroduceerd. Maar wat is nu de beste Nespresso machine?

Het is nauwelijks meer voor te stellen, maar vóór Nespresso had je eigenlijk alleen maar de keus tussen filterkoffie en filterkoffie. Een eenpersoonsbakje troost die in een handomdraai klaar is? Het bestond niet. 

Veel andere merken (Douwe Egberts’ Senseo, Illy, Lavazza) zijn Nespresso gevolgd, maar ze staan toch in de schaduw van dit kwalitatief hoge product uit Zwitserland. 

De 6 beste Nespresso machines

Nestlé, de producent van Nespresso, bepaalt welke producenten een gecertificeerd Nespresso machine mogen aanbieden. Dus je kunt er met de aanschaf van zo’n apparaat nooit helemaal naast zitten. Dat is een veilige gedachte. Er zijn zes modellen, die dus door verschillende fabrikanten worden geproduceerd: Inissia, Essenza, Pixie, Citiz, Lattissima en Creatista.

Hieronder de 6 beste Nespresso machines van dit moment.

Waar moet ik opletten bij het kopen van de beste Nespresso machine?

Er zijn zes modellen van Nespresso machines waaruit je kunt kiezen. Ze worden door verschillende producenten vervaardigd. Het model ‘Inissia’ bijvoorbeeld wordt onder andere gemaakt door Krups en De’Longhi. Wij hebben gekozen voor de Magimax Inissia. 

Er zijn maar twee type Nespresso machines voor cappuccino

Van de zes modellen zijn er maar twee geschikt om ook cappuccino en caffè latte en andere koffievarianten met melk te maken. Wil je dus een machine waaruit (vrijwel) automatisch cappuccino komt, dan ben je aangewezen op Lattissima en Creatista. Zo simpel is het. 

Je kunt ook kiezen voor een eenvoudiger model (Inissia, Essenza, Pixie, Citiz) en er een externe melkopschuimer van Nespresso bijkopen. Die melkopschuimers zijn uitermate handig. Binnen twee minuten heb je een prachtige schuimende melk die je op de koffie schenkt. Maar als dat niet voldoende voor je is, omdat je wil variëren in melkschuim, dan kun je toch niet om Lattissima en Creatista heen.

Bij deze twee modellen kun je de temperatuurstand voor het verwarmen van de melk en de dikte van het melkschuim regelen. Let wel dat de Creatista flink duurder is.

Beste Nespresso machine cups
Via: depositphotos.com | dstaerk

Check het waterreservoir en de opvangbak 

Of je een Nespresso-cup nou in de Pixie of in de Essenza doet, de koffie die eruit komt is dezelfde. De aard van koffiezetten (snel opwarmsysteem waarbij vacuüm koffiecups onder hoge druk worden ‘uitgedrukt’) is nou eenmaal hetzelfde – en daarin zit ook het genie van Nespresso. Afhankelijk van je wensen zijn bij het kopen de volgende factoren van belang: 

  • Is de machine alleen geschikt voor koffie of wil je ook varianten met melk? Zoals gezegd, alleen Lattissima en Creatista kunnen melk aan.
  • Hoeveel capaciteit heeft het waterreservoir? Dat gaat van Creatista (1,5 liter) tot Essenza (0,6 liter). Nadeel van zo’n klein reservoir is dat je vaak naar de kraan moet lopen (of naar de fles met mineraalwater). 
  • Hoeveel capaciteit heeft de opvangbak voor gebruikte capsules? Pixie (11 cups) heeft de grootste opvangbak, Essenza de kleinste (6 cups). Een kleine opvangbak kan ertoe leiden dat een cup blijft hangen in het cupkanaal, en dat je het bakje vaak moet legen. 
  • De afmeting van de Nespresso machine. De meest compacte zijn Essenza en Pixie.
  • Het geluid dat de machine maakt. Gehoordoppen in bij Inissia en ook wel bij Pixie.

‘Nep-cups’ in de Nespresso machine?

Sinds (2012) de patenten van Nespresso zijn verlopen, mogen de typische aluminium cups van Nespresso ook door andere producenten worden gemaakt. De keus is tegenwoordig dan ook groot. Het voordeel is dat de ‘nep-cups’ goedkoper zijn. Zo is de goedkoopste ‘Nespresso-cup’ van Douwe Egberts zo’n vijftig procent goedkoper. Maar het gaat bij Nespresso niet alleen of de capsule compatibel is, maar ook of de koffiemelange kwaliteit heeft. 

Lees hoe je goedkoop zelf Nespresso-cups kunt maken

Nespresso-drinkers klagen trouwens geregeld dat ‘nep-cups’ soms niet goed functioneren in de Nespresso machine. 

Er is ook Nespresso Vertuo

Nespresso Original en Nespresso Vertuo komen uitzelfde keuken van Nestlé en kosten ongeveer even veel, maar ze zijn absoluut niet compatibel met elkaar. Elk apparaat is anders en elke lijn heeft zijn eigen vorm van cups. Dus je kunt met de Nespresso Original helemaal niets met de Nespresso Vertuo en andersom.

De Nespresso Vertuo is wat jaren geleden uitgevonden met de bedoeling de Amerikaanse markt te veroveren. Amerikanen hebben in het algemeen moeite met kleine kopjes koffie (espresso). Ze houden van grote volumes. De Vertuo biedt die mogelijkheid. Het gaat er van gran lungo (150 ml) tot een mug (230 ml) en een zogenaamde alto (414 ml).

Je kunt er trouwens ook gewoon een espresso (40 ml) en een lungo (110 ml) mee maken. De Nespresso Vertuo is sinds een paar jaar ook in Europa verkrijgbaar. Maar als wij het hier over Nespresso hebben, dan praten we over en proeven van Nespresso Original.

Wat kost een Nespresso machine?

Er zijn zes verschillende type Nespresso machines die door een aantal geselecteerde producenten wordt gemaakt. De goedkoopste zijn de Imissia en de Essenza (Mini), die een officiële verkoopprijs hebben van 99 euro. Maar ook de Pixie (officiële prijs 129 euro) en de Citiz (officiële prijs 149 euro) zijn niet heel duur.

Duurder zijn de Nespresso machines die ook koffievarianten met melk kunnen maken. De goedkoopste is Lattissima, die weg gaat voor 249 euro. De duurste Nespresso machine is de in roestvrijstaal uitgevoerde Creatista (vanaf 499 euro).

Veelgestelde vragen over Nespresso machines

Wat kost een Nespresso machine?

De goedkoopste Nespresso machine kost 99 euro, maar als je gebruik maakt van een van de vele aanbiedingen heb je een Nespresso apparaat ook al voor 79 euro. Nespresso machines die ook cappuccino maken starten vanaf 249 euro.

Kunnen ‘nep-cups’ ook in de Nespresso machine?

De aluminium cups van Nespresso worden ook door andere producenten gemaakt. Het voordeel is dat zulke ‘nep-cups’ goedkoper zijn. Niet alle ‘nep-cups’ functioneren goed in de Nespresso machine. 

Wat is het verschil tussen Nespresso Original en Nespresso Vertuo?

Nespresso Original en Nespresso Vertuo kosten ongeveer even veel, maar ze zijn absoluut niet compatibel met elkaar. Elk apparaat is anders en elke lijn heeft zijn eigen vorm van cups. Nespresso Vertuo is bedoeld voor liefhebbers van grote mokken.

Wat is het verschil tussen capsules (cups) en pads

Capsules (bijvoorbeeld Nespresso) zijn verpakt in een vacuüm afgesloten aluminium omhulsel. Pads (bijvoorbeeld Senseo) zijn verpakt in filterpapier; de koffie verliest zijn versheid na verloop van tijd. Cups kunnen wel drie keer duurder zijn dan pads. Er is ook een smaakverschil.

Waar kan ik de beste Nespresso machine kopen?

Er zijn veel winkels die Nespresso machines verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Coolblue en BOL.

Lees hoe je goedkoop zelf Nespresso-cups kunt maken

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...