Aircooler: de ultieme gids en beste keuze

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Aircooler

Op zoek naar de beste aircooler voor in huis of op kantoor? Dan maak je een verstandige keuze. Omdat de zomers in Nederland steeds droger en heter worden, is er de afgelopen jaren een sterk toenemende behoefte aan ventilatoren en koelapparatuur.

Beste Aircooler: een overzicht

Het voordeel van een aircooler is dat deze goedkoper is dan een mobiele airco of vaste airco-unit en toch een verkoelend effect biedt op hete zomerdagen. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, bieden wij je een overzicht van de beste keuzes van 2022. Ook leggen wij je stapsgewijs uit wat het verschil is tussen een airco en een luchtkoeler, hoe je bepaalt welk apparaat het beste bij jouw wensen past en waar je tijdens je aankoop op moet letten.

We beginnen met het lijstje, waarna we de producten verder in detail uitwerken en algemene info geven over het kopen van een aircooler.

9.5
Honeywell TC10PE

Honeywell TC10PE indrukwekkende reviews

Een aircooler die de lucht zuivert, verkoelt en verfrist. Populair onder consumenten.
9.5
Aigostar Forest Mist 33JTU

Aigostar Forest Mist 33JTU mooi en praktisch tegelijk

Verkoelende mist voor een mediterrane beleving in je woon- of slaapkamer.
8.5
Domo DO157A

Domo DO157A praktische alleskunner

Aircooler met diverse functies, waaronder luchtbevochtiging en bediening op afstand.
8
WER Purechill Ventilator

PWER Purechill Ventilator Betaalbaar

Misschien wel de meest veelzijdige aircooler en airfilter in de budgetcategorie.
7.5
Livington SmartChill

Livington SmartChill geschikt voor elk budget

Klein, krachtig en ook nog eens betaalbaar. Een goede keuze voor bijna elk budget.

Aircooler of airco: wat is het verschil?

We horen het regelmatig: mensen kopen een luchtkoeler in de veronderstelling dat ze een airco hebben besteld. Wanneer ze vervolgens merken dat hun woonkamer of slaapkamer niet afkoelt, zijn ze teleurgesteld en sturen ze het apparaat weer terug naar de winkel of webshop waar ze het hebben gekocht.

Wil je een aircooler kopen, dan moet je als eerste weten dat dit apparaat niet hetzelfde effect genereert als een (mobiele) airco. Beide zorgen weliswaar voor koele lucht, maar het verschil is dat alleen een airco de ruimte daadwerkelijk verlaagt in temperatuur. Dat komt omdat een airco – in tegenstelling tot een luchtkoeler – met koelvloeistof werkt en warme lucht afdrijft naar buiten. Dat is ook waarom een airco altijd is aangesloten op de buitenlucht.

In het geval van een mobiele airco gebeurt dat vaak via een open raam. En bij een vaste airco-unit is er een doorgang gemaakt in de buitenmuur. Je kunt dat herkennen aan de airco-units die je vaak aan de muur van woonhuizen, kantoorpanden en andere utiliteitsbouw ziet hangen.

Er zijn ook mensen die zelf een airco maken, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat je dat teveel gedoe vindt. Zeker als er op het internet snel leverbare koelapparaten te vinden zijn voor een aantrekkelijk bedrag.

Gezin met aircooler op de bank
Bron: Bol.com

Een luchtkoeler en een mobiele airco lijken zowel qua design als functionaliteit erg veel op elkaar. Wil je dus een aircooler die niet alleen de gevoelstemperatuur in je woonkamer, slaapkamer of kantoor verlaagt, maar ook de daadwerkelijke temperatuur? Kies dan voor een mobiele of vaste airco.

Lees ook: Huis koel houden? Doe deze dingen dan zeker niet…

Wil jij simpelweg een verkoelend effect genereren terwijl je slaapt, werkt of ontspant? Dan is de luchtkoeler absoluut jouw beste keuze. Deze is namelijk goedkoper dan een airco en zorgt voor aangename verkoeling op hete, broeierige zomerdagen.

Aircooler kopen? Stel jezelf eerst deze 2 vragen

Welk koelapparaat je wilt kopen, hangt af van twee vragen. Wij leggen je hieronder uit welke vragen dat zijn en hoe die jou helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Welke functionaliteiten moet de luchtkoeler bevatten?

Er zijn aircoolers die een koele luchtstroom verspreiden, maar geen aanvullende functionaliteit hebben. Is dat waar je naar op zoek bent, dan is een budgetoptie een prima keuze voor jou. Maar de meeste mensen die de investering doen om een aircooler aan te schaffen, pakken het meteen goed aan. Veel aircoolers bevatten namelijk ook andere functies behalve koelen, en die functies zijn heel nuttig en aantrekkelijk. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Luchtreiniging;
  • koeling zonder chemicaliën;
  • ventilatorfunctie;
  • bedienbaar op afstand.

Wil jij een aircooler met een breed set aan functionaliteiten? Dan betaal je een paar tientjes meer, maar weet je ook zeker dat je jarenlang plezier hebt van een veelzijdig apparaat dat beschikt over een heerlijk koele luchtstroom in de zomer, een reinigende luchtstroom in je woning (ideaal als je een stofallergie hebt) en een fris briesje dankzij de ingebouwde ventilatorfunctie.

2. Gebruik je de aircooler in meerdere kamers?

Veel mensen kopen een luchtkoelapparaat zodat ze die overdag in de huiskamer kunnen gebruiken en ’s nachts in de slaapkamer. De aircooler wordt ook veel gekocht door mensen die thuiswerken en zich door de hitte slecht kunnen concentreren. Wil jij je aircooler ook in meerdere kamers van je woning gebruiken voor verkoeling? Let er dan goed op dat je een compacte aircooler kiest met een licht gewicht. Veel luchtkoelers vallen in het segment mini-aircooler. Ideaal als je de mobiliteit van het apparaat belangrijk vindt.

De juiste aircooler kopen: jij bent er klaar voor!

Je weet nu de verschillen tussen een luchtkoeler en een airco, bent te weten gekomen dat veel koelapparaten een ionisatiefunctie hebben en dat sommige producten zelfs koelelementen bevatten voor in de ijskast. Kortom: je komt goed beslagen ten ijs wanneer je een aircooler gaat kopen. Wij hopen dat onze gids jou geholpen heeft en wensen je een koele, aangename zomer toe!

Header Afbeelding via Domo

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...