Dit zijn de beste slimme weegschalen van 2021

Omron VIVA

Bezig zijn met je gezondheid is één van de fijnste dingen die er is. Vooral wanneer je de voortgang kunt meten, weet je veel beter of je op de goede weg bent. Dat kun je doen door voor de spiegel te staan of op een oude weegschaal te staan, maar je kunt ook ondersteuning krijgen van een slimme weegschaal. In dit artikel vertellen we jou welke slimme weegschalen het beste zijn en hoe je weet voor welke weegschaal je moet kiezen.

Voor wie is een slimme weegschaal geschikt?

Je vraagt je misschien af waarom je niet gewoon op je oude weegschaal kunt blijven staan. Uiteraard kun je dat doen als je alleen wilt kijken naar je gewicht. Is het je doel om 5 kilo af te vallen, dan kun je inderdaad prima overweeg met een simpele weegschaal.

Maar wanneer je afvallen echt serieus neemt, of je wilt spiergroei bijhouden, dan kun je beter een slimme weegschaal aanschaffen. De voortgang van je gezondheid kun je zo veel beter in de gaten houden én bewaken.

9.5

Xiaomi Mi Smart Scale Beste koop

Betaalbare slimme weegschaal met veel mogelijkheden.
9
Medisana BS440 Connect review

Medisana BS 436 Connect Beste keuze

Uitgebreide weegschaal met veel mogelijkheden in de app.
9
Slimme weegschaal silvergear

Silvergear 600+ reviews

Slimme weegschaal met veel positieve reviews en uitgebreide app.

Voordelen slimme weegschaal

 • Je hoeft niet te kijken naar het gewicht op de weegschaal. Het wordt automatisch opgeslagen in je andere slimme apparaten, zodat je na enkele weken eens een kijkje kunt nemen.
 • Een slimme weegschaal meet meer dan alleen je gewicht.
 • Slimme weegschalen kunnen in een bepaalde modus rekening houden met zwangere vrouwen en dragers van pacemakers.
 • Een slimme weegschaal kan zorgen voor meer motivatie, omdat je al je statistieken kunt inzien.
 • Je kunt kinderen aanleren om gezondere keuzes te maken
 • Ze kunnen worden gekoppeld aan fitness trackers. Zo kun je eenvoudig zien welke invloed beweging, eten of rust heeft gehad op je gewicht.

Nadelen slimme weegschaal

 • De prijs is een stuk hoger dan die van een reguliere weegschaal
 • Veel slimme weegschalen kunnen alleen gekoppeld worden met een fitness tracker van hetzelfde merk.

Beste slimme weegschaal van 2021

Om jouw zoektocht naar de beste slimme weegschaal iets efficiënter te maken hebben we een lijst gemaakt met hierin een aantal opties. We hebben hier rekening gehouden met een aantal verschillende wensen (en mensen).

Onderstaande slimme weegschalen variëren dan ook in prijs en mogelijkheden, zodat er voor iedereen iets bij staat. Maar laten we vooral beginnen met het lijstje!

Beste koop
Xiaomi Mi Smart Scale Beste slimme weegschaal

Xiaomi is misschien niet voor iedereen een bekend bedrijf, maar ze zijn wereldwijd erg groot. Ze staan bekend om het maken van kwalitatief hoogwaardige producten die tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Zo ook de Xiaomi Mi Smartscale 2, die natuurlijk gewoon in Nederland te koop is.

De Xiaomi Mi Smart Scale kan gekoppeld worden aan de Mi Fit-app, waar je allerlei data kunt bekijken, uitlezen en natuurlijk vergelijken. Daarnaast zijn er allerlei integraties beschikbaar, bijvoorbeeld met Apple Health.

De Xiaomi Mi Smart weegschaal is een slimme, maar vooral ook betaalbare weegschaal. Hierbij krijg je dus veel waar voor je geld en daarom is dit product dan ook de beste koop in onze gids.

De belangrijkste kenmerken

Voor- en nadelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Minimalistisch uiterlijk
 • Synchronisatie met Mi Fit-app
 • Al veel enthousiaste gebruikers
 • Eventueel te gebruiken met de Mi Band 5
 • Geen batterijen meegeleverd
Beste keuze
Medisana BS 436 Connect beste slimme weegschaal

Wanneer je op zoek bent naar een budgetoptie, dan is de Medisana Connect voor jou een geschikte weegschaal. Hij meet je gewicht, BMI, botmassa, spiermassa en vochtgehalte.

Hij herkent je automatisch als je op de weegschaal gaat staan en stuurt de gegevens vervolgens door naar je Vitadock app. Vervolgens kun je alle statistieken eenvoudig bekijken in grafieken, waar je de voortgang eenvoudig kunt bijhouden.

Deze weegschaal is daarnaast ook nog eens goed te betalen, dus absoluut een goeie keuze.

De belangrijkste kenmerken

Voor- en nadelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Tot 8 profielen (dus geschikt voor 8 personen)
 • Synchronisatie met VitaDock app
 • Er wordt veel data bijgehouden
 • VitaDock app oogt wat gedateerd

Nokia Body Cardio Smart (120 euro)

De slimme weegschaal van Nokia is een echte alleskunner en meet alle gegevens over je lichaam. Je gewicht, spiermassa, vetmassa, vetvrije massa, botmassa, hartconditie en caloriebehoeften. Deze data wordt opgeslagen in de Health Mate app. Ook voor zwangere vrouwen is de weegschaal handig, omdat er diverse opties op zitten om bijvoorbeeld het gewicht van je baby te meten. De Nokia Body Cardio Smart kan niet verbonden worden met Windows Phone.

Nokia Smart Body Scale
Nokia Smart Body Scale
Slimme weegschaal van Nokia Show Less
Nokia Body Cardio Scale
Via: withings.com

Omron VIVA (109 euro)

De Omron VIVA meet veel belangrijke informatie over je lichaam, waaronder lichaamsgewicht, lichaamsvet en spieren. Wat bijzonder is aan de VIVA is dat ook visceraal vet wordt gemeten. Hierdoor kun je meten hoeveel vet om je organen heen zit. Dit is een belangrijke waarde omdat dit je gezondheid nadelig kan beïnvloeden. Je kunt de VIVA eenvoudig met je smartphone verbinden. Ook kun je de caloriebehoefte in rust meten.

Omron VIVA
Omron Viva-weegschaal
Omron VIVA slimme weegschaal
Via: omron-healthcare.nl

O’dor (39 euro)

Een andere optie voor een kleiner budget is de weegschaal van O’dor. Hiermee weeg je je gewicht, botmassa, spiermassa, lichaamsvet en vochtgehalte. Via Bluetooth worden de gegevens vervolgens doorgestuurd naar een tablet of smartphone, waar je de analyses kunt bijhouden. De weegschaal kan tot 10 personen onthouden en heeft ook een baby weegmodus.

O'dor slimme weegschaal
Odor slimme weegschaal

Hoe kies je de juiste slimme weegschaal?

Net als bij bijvoorbeeld laptops of robotstofzuigers, Welke slimme weegschaal het beste is voor jou, is afhankelijk van je wensen. Het gewicht zal overal worden aangegeven, maar daarnaast zijn er ook weegschalen die je BMI, vetpercentage, vetvrije massage, spiermassa en botmassa meten. Afhankelijk van hoe serieus je doelen zijn, kun je ervoor kiezen om een goedkope of duurdere weegschaal te kopen. Hoewel prijs niet allesbepalend is, kun je ervan uitgaan dat een weegschaal van 25 euro minder goed presteert dan een weegschaal van 125 euro.

Daarnaast kun je de keuze laten afhangen van je andere slimme apparaten. Als je bijvoorbeeld al een activity tracker hebt van een bepaald merk, dan kun je misschien het best ook de weegschaal van dat merk kopen. Verwacht je op termijn meer slimme apparaten te kopen, kijk dan in hoeverre dat merk die apparaten aanbiedt en of ze eventueel compatibel zijn met andere apparaten en merken.

Afvallen met een slimme weegschaal?

Welke slimme weegschaal het beste bij jou past is dus volledig afhankelijk van je wensen. Wil je jezelf helemaal analyseren, dan past een wat duurder model wat beter bij je. Maar wil je vooral zien of de kilo’s die je kwijtraakt vet, spieren of vocht zijn, dan kun je waarschijnlijk ook uit de voeten met een eenvoudiger model.

Lees ook: Dit zijn de beste goedkope laptops van 2020


Meer gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo