Beste slimme weegschaal 2022: deze kun je het beste kiezen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Bezig zijn met je gezondheid is één van de fijnste dingen die er is. Vooral wanneer je de voortgang kunt meten, weet je veel beter of je op de goede weg bent. Dat kun je doen door voor de spiegel te staan of op een oude weegschaal te staan, maar je kunt ook ondersteuning krijgen van een slimme weegschaal. In dit artikel vertellen we jou welke slimme weegschalen het beste zijn en hoe je weet voor welke weegschaal je moet kiezen.

Voor wie is een slimme weegschaal geschikt?

Je vraagt je misschien af waarom je niet gewoon op je oude weegschaal kunt blijven staan. Uiteraard kun je dat doen als je alleen wilt kijken naar je gewicht. Is het je doel om 5 kilo af te vallen, dan kun je inderdaad prima overweeg met een simpele weegschaal.

Maar wanneer je afvallen echt serieus neemt, of je wilt spiergroei bijhouden, dan kun je beter een slimme weegschaal aanschaffen. De voortgang van je gezondheid kun je zo veel beter in de gaten houden én bewaken.

Beste keuze
Slimme weegschaal silvergear

Silvergear slimme weegschaal

Complete lichaamsanalyse
Verbinden met Apple Health, Fitbit en meer
Scherp geprijsd
9.2
ZEER GOED
Lifegoods slimme weegschaal

LifeGoods slimme weegschaal

Bijzonder goedkope slimme weegschaal
Verbinden met Apple Health, Fitbit en meer
11 type metingen
9.2
ZEER GOED

Xiaomi Mi Smart Scale 2

Strak design
Werkt goed samen met Mi Fit-app
Goed geprijsd
9
GOED

Hoe werkt een slimme weegschaal?

Een slimme weegschaal gaat een stuk verder in het verzamelen van data dan een traditionele personenweegschaal. Daardoor heb je veel meer inzicht in bijvoorbeeld de vorderingen die je hebt gemaakt de afgelopen periode.

Hoe een slimme weegschaal werkt? Het wegen gaat zoals je dat gewend bent van een gewoon exemplaar, maar een slimme weegschaal stuurt die informatie via wifi of Bluetooth door naar een app. Deze app zorgt er vervolgens voor dat jij alle data (weegmomenten, maar bijvoorbeeld ook lichaamsvet) wordt opgeslagen en je dit later kunt raadplegen en vergelijken. Zo eenvoudig werkt een slimme weegschaal.

Hiermee heb je dus veel meer inzicht in alles wat er gebeurd is. Wil je bijvoorbeeld afvallen met een slimme weegschaal, dan is het interessant om de veranderingen in de loop van de tijd te zien. Hou er wel rekening mee dat de ene weegschaal meer data heeft dan de andere.

Voordelen slimme weegschaal

  • Je hoeft niet te kijken naar het gewicht op de weegschaal. Het wordt automatisch opgeslagen in je andere slimme apparaten, zodat je na enkele weken eens een kijkje kunt nemen.
  • Een slimme weegschaal meet meer dan alleen je gewicht.
  • Slimme weegschalen kunnen in een bepaalde modus rekening houden met zwangere vrouwen en dragers van pacemakers.
  • Een slimme weegschaal kan zorgen voor meer motivatie, omdat je al je statistieken kunt inzien.
  • Je kunt kinderen aanleren om gezondere keuzes te maken
  • Ze kunnen worden gekoppeld aan fitness trackers. Zo kun je eenvoudig zien welke invloed beweging, eten of rust heeft gehad op je gewicht.

Nadelen slimme weegschaal

  • De prijs is een stuk hoger dan die van een gewone weegschaal
  • Veel slimme weegschalen kunnen alleen gekoppeld worden met een fitness tracker van hetzelfde merk.

Beste slimme weegschaal van 2022

Om jouw zoektocht naar de beste slimme weegschaal iets efficiënter te maken hebben we een lijst gemaakt met hierin een aantal opties. We hebben hier rekening gehouden met een aantal verschillende wensen (en mensen).

Onderstaande slimme weegschalen variëren dan ook in prijs en mogelijkheden, zodat er voor iedereen iets bij staat. Maar laten we vooral beginnen met het lijstje!

1

Silvergear slimme weegschaal

750+ positieve reviews
Slimme weegschaal silvergear
Bekijk de actuele prijs voor de Silvergear slimme weegschaal
Weegschaal met ruim 750 positieve reviews

De slimme weegschaal van Silvergear is bijzonder populair en wordt goed ontvangen. Dat blijkt uit de ruim 750+ positieve reviews.

Interessant aan de Silvergear slimme weegschaal is het feit dat deze verbonden kan worden met veel diensten. Denk hierbij aan Apple Health (iPhone), Google Fit, Samsung Health en Fitbit. Hierdoor is het eenvoudig om gegevens te synchroniseren en er een samenwerking mogelijk is met bijvoorbeeld je smartwatch.

De Silvergear personenweegschaal heeft een wat eenvoudiger schermpje, kunnen er toch veel gegevens gemeten worden. Denk hierbij aan gewicht. BMI, vetpercentage, en spiermassa.

Dit maakt het een bijzonder compleet product dat aangeboden wordt voor een bijzonder goede prijs

2

Sacoma slimme weegschaal

Inclusief groot kleurenscherm
Sacoma slimme weegschaal
Bekijk de actuele prijs voor de Sacoma slimme weegschaal
Een meer dan interessante weegschaal voor 2022

De Sacoma slimme weegschaal is een populair model voor 2022. Hiermee heb je namelijk veel mogelijkheden voor het meten van onder andere gewicht, BMI, vetpercentage, hartslag en nog veel meer. Hiermee is deze slimme weegschaal van Sacoma bijzonder compleet.

De gegevens van de weegschaal worden verzonden naar de bijbehorende app, waar je analyses kunt bekijken en jouw vorderingen bij houden. De accuduur van deze smart weegschaal is zo’n twee maanden, waarna je hem weer eenvoudig kunt opladen via USB. Dat betekent dus geen gedoe met batterijen.

Dit alles maakt deze Sacoma slimme personenweegschaal een bijzonder compleet product voor een aantrekkelijke prijs.

3

Xiaomi Mi Smart Scale

Al jaar en dag een goede slimme weegschaal
Bekijk de actuele prijs voor de Xiaomi Mi Smart Scale
Al jaren een populaire slimme en betaalbare weegschaal.

Xiaomi is misschien niet voor iedereen een bekend bedrijf, maar ze zijn wereldwijd erg groot. Ze staan bekend om het maken van kwalitatief hoogwaardige producten die tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Zo ook de Xiaomi Mi Smartscale 2, die natuurlijk gewoon in Nederland te koop is.

De Xiaomi Mi Smart Scale kan gekoppeld worden aan de Mi Fit-app, waar je allerlei data kunt bekijken, uitlezen en natuurlijk vergelijken. Daarnaast zijn er allerlei integraties beschikbaar, bijvoorbeeld met Apple Health.

De Xiaomi Mi Smart weegschaal is een slimme, maar vooral ook betaalbare weegschaal. Hierbij krijg je dus veel waar voor je geld en daarom is dit product dan ook de beste koop in onze gids.

4

LifeGoods slimme weegschaal

Budget slimme weegschaal
Lifegoods slimme weegschaal
Bekijk de actuele prijs voor de LifeGoods slimme weegschaal
Veel goedkoper ga je geen slimme weegschaal vinden.

De LifeGoods slimme weegschaal is misschien wel de goedkoopste optie van dit moment. Deze slimme personenweegschaal biedt toch heel wat opties en mogelijkheden voor deze prijs.

Zo kun je onder andere 11 type metingen doen, waaronder gewicht, BMI, vetpercentage en meer. Hiermee biedt dit product van LifeGoods veel opties.

Er wordt ook een app meegeleverd met de naam: FeelFit, waarin je de gegevens kunt bijhouden en synchroniseren met de weegschaal. Ook werkt deze nog eens samen met Apple Health, Google Fit, Samsung Health en Fitbit.

Voor deze prijs koop je met de LifGoods slimme weegschaal in ieder geval een compleet product.

5

Medisana BS 444 Connect

Budget slimme weegschaal
Medisana BS 444 Connect slimme weegschaal
Bekijk de actuele prijs voor de Medisana BS 444 Connect
Populaire slimme weegschaal van Medisana

Wanneer je op zoek bent naar een budgetoptie, dan is de Medisana Connect voor jou een geschikte weegschaal. Hij meet je gewicht, BMI, botmassa, spiermassa en vochtgehalte.

Hij herkent je automatisch als je op de weegschaal gaat staan en stuurt de gegevens vervolgens door naar je Vitadock app. Vervolgens kun je alle statistieken eenvoudig bekijken in grafieken, waar je de voortgang eenvoudig kunt bijhouden.

Deze weegschaal is daarnaast ook nog eens goed te betalen, dus absoluut een interessante keuze.

Hoe kies je de juiste slimme weegschaal?

Net als bij bijvoorbeeld laptops of robotstofzuigers, Welke slimme weegschaal het beste is voor jou, is afhankelijk van je wensen. Het gewicht zal overal worden aangegeven, maar daarnaast zijn er ook weegschalen die je BMI, vetpercentage, vetvrije massage, spiermassa en botmassa meten. Afhankelijk van hoe serieus je doelen zijn, kun je ervoor kiezen om een goedkope of duurdere weegschaal te kopen. Hoewel prijs niet allesbepalend is, kun je ervan uitgaan dat een weegschaal van 25 euro minder goed presteert dan een weegschaal van 125 euro.

Daarnaast kun je de keuze laten afhangen van je andere slimme apparaten. Als je bijvoorbeeld al een activity tracker hebt van een bepaald merk, dan kun je misschien het best ook de weegschaal van dat merk kopen. Verwacht je op termijn meer slimme apparaten te kopen, kijk dan in hoeverre dat merk die apparaten aanbiedt en of ze eventueel compatibel zijn met andere apparaten en merken.

Slimme weegschaap met app

Ben je op zoek naar een slimme weegschaal met app: dat komt goed uit! Bij praktisch alle slimme weegschalen wordt er namelijk een app meegeleverd.

Deze wordt gebruikt om via wifi of Bluetooth de data van de weegschaal op te halen en deze vervolgens weer te geven en analyseren binnen de app. Het is wel zo dat de te gebruiken app voor een slimme weegschaal wel afhankelijk is van het merk weegschaal. Elk merk heeft zijn eigen app.

Daarom is het goed om te kijken naar een slimme weegschaal met app die ook mogelijkheden heeft om te synchroniseren met bijvoorbeeld Apple Health, Google Fit, Samsung Health en Fitbit. Op deze manier kun je de gegevens niet alleen in de meegeleverde app van de smart scale bekijken, maar ook op externe platformen. Zo is het ook weer mogelijk dit te combineren met bijvoorbeeld een smartwatch: handig.

Mocht dus van plan zijn een slimme weegschaal met app te kopen, is het verstandig van tevoren ook altijd even de app op te zoeken in Google Play (Android) of de App Store (iPhone) zodat je weet hoe deze ranken en beoordeeld worden. De app is ook een deel van de ervaring voor een personen weegschaal.

Afvallen met een slimme weegschaal?

Welke slimme weegschaal het beste bij jou past is dus volledig afhankelijk van je wensen. Wil je jezelf helemaal analyseren, dan past een wat duurder model wat beter bij je. Maar wil je vooral zien of de kilo’s die je kwijtraakt vet, spieren of vocht zijn, dan kun je waarschijnlijk ook uit de voeten met een eenvoudiger model.

Als je wil afvallen dan kan een slimme weegschaal een goed hulpmiddel zijn, maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen. Toch kan een goede smart scale helpen bij bijvoorbeeld de motivatie en het bekijken van resultaten in de voortgangsgrafieken.

Hoe dan ook: een slimme weegschaal kan een goede keuze zijn en ik hoop dat dit artikel je daar ook mee geholpen heeft.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...