Dit zijn de 6 beste activity trackers in 2021

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Wat is de beste fitness tracker?

Sport en beweging heeft een centrale plek ingenomen in ons leven. Maar soms zijn we zo druk dat we vergeten te bewegen, of we willen juist werken aan hele specifieke bewegingsdoelen. Een activity tracker kan dan uitkomst bieden. In dit artikel vertellen we welke 6 activity trackers het beste zijn om jouw doelen te behalen.

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker is een afgeslankte smartwatch die voornamelijk bedoeld is om je beweging en slaappatronen bij te houden. Het voornaamste doel van de activity tracker is dan ook om doelen op te stellen en inzichtelijk te krijgen in hoeverre je die doelen hebt behaald. Zo kun je kiezen voor verschillende activiteiten, waarbij je energieverbruik, hartritmes en andere waardevolle informatie wordt vastgelegd. Vervolgens kun je vaak met een app kijken naar de voortgang die je hebt gemaakt. Het grootste voordeel van het gebruik van een activity tracker is het inzicht wat je krijgt en de daar bijhorende stimulans om meer te bewegen. Iets waarvan het resultaat ook goed te meten is met één van deze beste slimme weegschalen. Afhankelijk van het type tracker, heb je de volgende opties tot je beschikking:

 • Stappen tellen (of trapreden)
 • Afstand van wandel- of fietstocht meten
 • GPS gegevens bijhouden
 • Hartslag meten
 • Waterdicht ontwerp
 • Aantal verbrandde calorieën weergeven
 • Zuurstofgehalte in bloed meten
 • Slaapritmes bijhouden
 • Motivatie om te bewegen (trillingen of notificaties)
 • Doelen instellen
 • Koppelen met apps (en vrienden uitnodigen)

Wat zijn de beste activity trackers van 2021?

De beste activity trackers bezitten een combinatie van opties, een goede batterijduur en een strak design. Ze moeten je ondersteunen in het proces om een bewegingsdoel te behalen en daarbij je motivatie behouden. Dit zijn de 6 beste activity trackers van het moment.

Fitbit 3 Charge

Als je op zoek bent naar een goede allrounder, dan is de Fitbit 3 Charge de ideale sportkameraad. De batterij houdt het 7 dagen vol en er worden in die tijd heel wat getallen opgeslagen. Sporten zoals fietsen, wandelen, traplopen of hardlopen worden moeiteloos bijgehouden en gedeeld met de FitBit app. Mooie bijkomstigheid is dat de FitBit waterdicht is tot maar liefst 50 meter diepte en dat ook je slaap wordt geanalyseerd. Enige nadeel is dat GPS alleen werkt wanneer je ook een smartphone bij je hebt.

€149,95
Voorraad: ✔️
2 nieuw vanaf €149,95
23 tweedehands vanaf €65,75
vanaf 24 mei 2024 4:00 pm
Amazon.de
€149,95
Voorraad: ✔️
Bol.com
€119,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
Fitbit 3 Charge
Via: fitbit.com

Xiaomi Mi Band 3

Ben je op zoek naar een fitnesstracker die de nodige mogelijkheden heeft, maar vooral bijzonder vriendelijk voor je portemonnee is, dan is de Xiaomi Mi Band 3 een goede optie. Deze tracker heeft onder andere een hartslagsensor en houdt allerlei zaken bij zoals stappen, slaap en nog veel meer. Voor nog geen drie tientjes ben je de eigenaar van je eigen fitnesstracker, waarvan er wereldwijd miljoenen verkocht worden.

Garmin Vivosport HR

De Vivosport HR heeft een grote verscheidenheid aan sporten die ingesteld kunnen worden. Daarbij zit er ook een ingebouwde GPS tracker in, zodat je de activity tracker zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Daarbij wordt er ook continue gemeten op stress, zodat je daar ook alert op wordt. Daarbij is het heel eenvoudig om je smartphone aan de tracker te koppelen, waar je vervolgens al je resultaten in kunt bijhouden.

€162,64
Voorraad: ✔️
1 tweedehands vanaf €162,64
vanaf 24 mei 2024 4:00 pm
Amazon.de
€104,99
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€84,16
Voorraad: ❌
Bol.com
Garmin Vivosport
Via: garmin.com

Huawei Band 3 Pro

De goedkoopste optie in deze lijst komt van Huawei. De Band 3 Pro heeft een ingebouwde GPS, is waterdicht en analyseert je slaapritmes met Huawei TruSleep. Hiermee worden jouw nachten gecategoriseerd in voorkomende slaapproblemen, waarna je maar liefst 200 verschillende oplossingen voor die problemen kunt krijgen. De Band 3 Pro biedt geen mogelijkheid om telefoontjes op te nemen.

HUAWEI Band 3
Via: huawei.com

Samsung Gear Fit2 Pro

De Fit2 Pro van Samsung voldoet aan de meeste verwachtingen van een activity tracker. Daar is de prijs dan ook naar. GPS, muziekspeler, calorieën teller en herkenning welke sport je aan het beoefenen bent zijn slechts enkele van de opties. Het scherm is AMOLED, waardoor je ook in de zon voldoende zicht hebt op je prestaties. Je kunt ook gebruik maken van de Spotify Premium app wanneer je de Gear Fit2 Pro gebruikt. De batterij gaat ongeveer 1-3 dagen mee.

€394,99
Voorraad: ✔️
1 tweedehands vanaf €209,05
vanaf 24 mei 2024 4:00 pm
Amazon.de
€152,99
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
€152,99
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€103,16
Voorraad: ❌
Bol.com
Samsung Gear Fit2 Pro
Via: samsung.com

Polar A370

Voorzien van een geïntegreerde hartslagmeter, GPS-sensor en display wat notificaties, berichten en oproepen laat zien, ben je met de A370 van alle gemakken voorzien. Het apparaat meet onder andere je calorieverbruik, aantal stappen, snelheid en afstand. Je kunt ook gerust een duik nemen, want de tracker is namelijk waterdicht. Ideaal dus voor zwemmers. Daarbij word je slaap ook bijgehouden, waardoor je goed inzichtelijk hebt hoe je nog gezonder kunt leven.

€199,90
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
€69,00
Voorraad: ❌
Bol.com
€143,99
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
Voorraad: ❌
Amazon.de
Polar A370
Via: Polar.com

Het verschil tussen een smartwatch, sporthorloge en fitness tracker

Is een activity tracker te simpel voor je, dan kun je ook kiezen uit andere wearables om je sport en beweging bij te houden. Een activity tracker zoals in bovenstaande top 5 is namelijk de meest basic variant. Je kan er vaak niet mee bellen, geen berichten versturen en er zit ook niet altijd een ingebouwd GPS signaal op.

Dat is dan direct het grote verschil met een sporthorloge. De opties zijn vaak nog uitgebreider, de schermpjes zijn groter en het model is dan meer overeenkomstig met een echt horloge. Over het algemeen zijn sporthorloges geavanceerder en duurder dan een activity tracker. Bekijk hier het aanbod aan sporthorloges.

Een volgende stap omhoog is de smartwatch. Deze heeft vaak dezelfde functies als een fitness tracker en sporthorloge, maar is nog uitgebreider. Zo kun je er altijd mee bellen, Whatsappen, en kun je er zelf apps op installeren. Ook is de smartwatch vaak te verbinden met de rest van je smart home apparaten. Dan gaat bijvoorbeeld het slimme slot van je voordeur al open als je de tuin in komt lopen na een flinke workout. De prijs van een smartwatch is door al deze mogelijkheden ook hoger dan de prijs van een sporthorloge. Bekijk hier het aanbod aan smartwatches.

Welke activity tracker past bij jou?

Met dit artikel kun je zelf vaststellen welke activity tracker voor jou het beste is. Het belangrijkste is om te bepalen bij welke sporten je de activiteiten wilt analyseren en welke gegevens je precies opgeslagen wilt hebben. Op die manier kan je bepaalde doelen instellen en wordt je zo gemotiveerd worden om meer te bewegen. Een fitness tracker mag wellicht een uitgavenpost zijn, maar je krijgt er een gezonde levensstijl en een hoop plezier voor terug. En dat is een stuk meer waard!

Lees ook: Dit zijn de beste goedkope laptops van 2021


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...