Zo kleed je je smartphone aan!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Eindelijk heb je die gloednieuwe smartphone in je bezit! Maar heb je al nagedacht over de juiste bescherming en accessoires? Hoe vet het ook is om altijd de nieuwste snufjes in huis te hebben, het blijft een dure hobby. Daarom is het belangrijk om je smartphone ook aan te kleden, zodat ‘ie wat langer meegaat. Begin met een smartphonehoesje. Ook al staat dit product bekend om zijn hoge fashion-gehalte, en overwegend vrouwelijke doelgroep: jouw smartphone wil je zo lang mogelijk als nieuw houden. De juiste bescherming is hierbij essentieel. In dit artikel delen we alle ins en outs, zodat je tot de beste keuze komt.

Diverse opties

De eerste keuze waar je voor staat is het type. Er zijn namelijk veel verschillende soorten hoesjes, met ieder hun unieke eigenschappen en functies. Voor het gemak maken we onderscheid in 5 soorten.

Back to basic

Van alle modellen is de booktype het meest verkocht. Logisch: typerend aan deze versie zijn de extra functies. Vele zijn voorzien van een handige standaard of ingebouwde pasruimte. Ideaal voor het opbergen van kleine notities, een pinpas of OV-chipkaart. Zo kom je nooit meer voor vervelende verassingen te staan aan de kassa of op het station. Je trekt tenslotte nooit de deur achter je dicht zonder smartphone. Ook wanneer je licht bepakt op stap gaat draag je in een booktype al je kostbaarheden praktisch bij elkaar. Ga je liever voor een compacter exemplaar? Kies dan voor de neef van de booktype: de flipcase.

Beschermende achterkant

Met een hardcase bescherm je eenvoudig de achterkant van je toestel. Hierdoor heb je ten alle tijden toegang tot je smartphone. Ook voor dit type hoesjes bestaan er versies met opbergruimte of een standaard, al zijn ze meestal voorzien van een quote, print of luxe materiaal. Wanneer je kiest voor dit type is een glas screenprotector aan te raden als aanvulling. Zo is je kostbare gadget volledig rondom voorzien van een beschermende laag.

Handige pouch

Vindt je een hoesje tijdens het gebruik van je smartphone maar storend? Maar wil je wel bescherming? Kies dan voor een insteekhoesje of beschermende pouch. Deze hoesjes zijn veelal universeel te gebruiken en zorgen voor een zorgeloos smartphonegebruik. De hoes is voorzien van een handig trekkoord of een stevige magneetsluiting. Kom je altijd ruimte tekort voor al je pasjes en papieren? Ga dan voor een uitgebreid exemplaar: de smartphone wallet.

Flexibel exemplaar

Hoesjes gemaakt van TPU of siliconen zorgen voor extra grip op je toestel, zonder veel gewicht of volume toe te voegen. Hierdoor ligt je gadget beter in de hand en is het risico op vallen vrijwel te verwaarlozen. Bovendien blijft het design van je toestel volledig intact, wanneer je kiest voor een subtiel transparant exemplaar. Ook bij deze hoesjes is het aan te raden om aanvullend te kiezen voor een screenprotector.
Ultieme bescherming

Verslijt jij de ene smartphone na de ander, of valt er geregeld een scherm aan diggelen op de badkamervloer? Investeer dan eens in een hoesje met extreme bescherming. Deze zijn waterproof, val-proof of voldoen zelfs aan militaire eisen wat betreft bescherming. Met een type hoesje uit deze categorie is geen avontuur te gek en speel je het altijd op safe.

De juiste gadgets

Nu de smartphone voorzien is van een beschermend hoesje, is het tijd voor de overige accessoires. Bijvoorbeeld een outdoor speaker of een set sportieve oordopjes. Voor wie zich veel in de auto bevindt is een autolader of stevige houder een uitkomst. Voor iedere lifestyle bestaan er producten om het beste uit je smartphone te halen. Zo geniet je optimaal van alle functies die hij te bieden heeft én meer!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...