Opgelet: de calculator op voor de iPhone op iOS 11 kun je beter niet gebruiken

Opgelet: de calculator op voor de iPhone op iOS 11 kun je beter niet gebruiken

Wie gebruikt het niet, even snel iets uitrekenen op de calculator van je smartphone. Toch moet je bij de iPhone in combinatie met iOS 11.1 goed opletten.

Calculator iPhone

Normaal gesproken gaan we er vanuit dat de calculator op de iPhone gewoon werkt. Maar in iOS 11.1 is dit niet het geval. Het kan zomaar zo zijn dat als jij een rekensommetje maakt, dat er een ander antwoord uitkomt dan je verwacht.

In onderstaand voorbeeld zien we bijvoorbeeld dat 1+2+3 op 24 uitkomt. Na wat hoofdrekenen weten we zeker dat het niet klopt, maar is er ook een verklaring voor de uitkomst.

Hierin zien we dat de uitkomst 24 is. Hierbij wordt de laatste plus niet meegenomen, waardoor de som eigenlijk 23+1 wordt.

Oplossing

Dit is niet te voorkomen helaas, dus er zal een update vanuit Apple moeten komen waarin dit opgelost wordt. Wanneer dit gaat gebeuren is op dit moment niet bekend. Mocht je toch willen rekenen, is het verstandig een alternatieve app uit de App Store te downloaden zodat je toch de sommen kunt maken.

Natuurlijk is hoofdrekenen ook nog een optie…

Via: LifeHacker

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo