Zwemwedstrijdje met maar liefst 50.000 badeendjes!

Zwemwedstrijdje met maar liefst 50.000 badeendjes!

Afgelopen zondag is De Futian-rivier in de Chinese stad Shenzhen opgeëist door maar liefst 50.000 driftig zwemmende rubberen badeendjes! De felgekleurde gele beestjes namen het tegen elkaar op in een “wedstrijd” voor een goed doel.

Mensen in nood

Voor € 1,20 per stuk konden de inwoners van de stad in de provincie Guangdong een eendje kopen bij twee lokale goede doelen. Vervolgens werden alle 50.000 eendjes in de Futian-rivier gegooid.

Het eendje dat het eerst bij het vooraf bepaalde eindpunt aan zou komen zwemmen, won omgerekend € 600, te incasseren door zijn eigenaar natuurlijk.

Zeker ruim duizend inwoners van de stad namen deel aan deze actie, waarvan de organisatie in handen was van Shenzhen Charity Federation en Shenzhen Project Care Office. De actie was opgezet om extra aandacht te vragen voor mensen in nood. Hier beneden nog enkele foto’s van het gele spektakel.

badeendjes badeendjes badeendjes

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo