Zo ontstaan die kleine gaatjes in t-shirts

Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd hoe nu die kleine gaatjes in t-shirts komen. Onderaan, vaak ter hoogte van de broekriem en het maakt niets uit of het nu dure of goedkopere t-shirts zijn, die gaatjes zijn er. Nu hier het de oorzaak van deze mysterieuze gaatjes.

Kleine gaatjes t-shirt

Vooral het feit dat de kwaliteit van t-shirts hier niet van invloed op is doet je denken dat er iets anders, algemeners aan de hand is. Er zijn vele verschillende ideeën over de oorzaak zoals motten, de wasmachine, het aanrecht of misschien wel de kat. Geen van allen blijkt de boosdoener. Er gaan vele fabels over dit fenomeen over het internet, de ene nog gekker dan de andere, maar het blijkt eigenlijk een hele simpele verklaring.

t-shirtholes copy
Foto: Reddit

De echte reden

Het heeft te maken met het feit dat shirts gebreid worden met een enkele draad en als er dan een draadje los gaat, dan ontstaat er meteen een gaatje. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door de riem, knoop of het per ongeluk licht blijven hangen in een voorwerp. Het heeft dus niets met motten of de wasmachine te maken, maar met de manier waarop shirts gemaakt worden. Een simpele verklaring voor een probleem waar iedereen last van heeft, maar weinigen de echte reden van weten.

Hoe duur een shirt ook is, vaak is er simpelweg niets aan te doen, in bijna alle exemplaren zullen deze gaatjes uiteindelijk ontstaan, helaas…

Afbeelding: Elisaloves

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

2 gedachten over “Zo ontstaan die kleine gaatjes in t-shirts”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer