Zo maak je een fotocamera van een luciferdoosje

Zo maak je een fotocamera van een luciferdoosje

Dikke kans dat je voor deze DIY eerst even naar de winkel moet. Luciferdoosjes en ouderwetse fotorolletjes zijn immers schaars in de meeste Nederlandse huishoudens. Maar mocht je ze (gekocht) hebben, dan is dit experiment wel de moeite waard! Vaak is het bouwen van gadgets een dure aangelegenheid, maar deze fotocamera maak je zelf van een luciferdoosje.

Zo werkt een fotocamera

Natuurlijk heb je al camera’s genoeg. Digitale camera’s en de camera op je smartphone zorgen er voor dat je altijd en overal foto’s kunt maken. En een zelf een betere camera knutselen dan degene die je al hebt is een onmogelijke opgave. Maar voor kinderen om te leren hoe een camera – op zijn simpelst – in elkaar zit en om weer eens heerlijk analoog te fotograferen is dit wél heel erg leuk. En de materialenlijst is te overzien, dus dat zal geen problemen opleveren.

https://youtu.be/F5qqYIVGyOw

Test het zelf

Maak deze leuke gadget vooral eens om te kijken of het écht werkt (wij hebben het nog niet voor je getest). De kwaliteit van de foto’s is dan misschien niet zo goed als je gewend bent, maar je kunt er vast een leuk plekje voor vinden.

We horen graag of jij echt foto’s hebt kunnen maken met je zelfgemaakte fotocamera. Laat je het weten in een reactie?

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo