Zichzelf besturende auto van Google zonder stuur en remmen, heb jij het lef om in te stappen?

Google is al jaren bezig met het ontwerpen en uittesten van een concept waarbij een auto in staat is zich helemaal zelf te besturen, zonder interruptie van medepassagiers.

Tot op heden werden altijd bestaande auto’s omgebouwd tot zo’n exemplaar. Maar inmiddels heeft Google een totaal nieuw, eigen model gebouwd, als eerste concept.

Geen stuur

Grootste opvallende afwezige in deze zichzelf besturende auto is het toch altijd zeer noodzakelijke stuur, maar ook de remmen, gaspedaal en andere functies ontbreken, die je normaliter standaard wel in elke auto terugvindt. Stap er in, druk op de knop en het karretje brengt jouw helemaal als vanzelf naar je bestemming. Deze prototypes kunnen op dit moment niet harder dan 40 kilometer per uur. De eerste enthousiaste reacties van de proefpersonen in de video hier beneden geven duidelijk aan dat dit concept in de toekomst een groot succes zal gaan worden.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer