Zelfstrikkende schoenen a la Back to the Future binnenkort werkelijkheid

Zelfstrikkende schoenen a la Back to the Future binnenkort werkelijkheid

Zou het niet erg makkelijk zijn als je schoenen zich vanzelf zouden strikken? Ben je af van versleten veters, dubbele knopen, etc. Geloof het of niet, maar Nike is een schoen aan het ontwikkelen die dat vanaf 2015 mogelijk maakt.

Nike zal volgend jaar de futuristische MAG schoen op de markt brengen, met zelfstrikkende veters. Idee voor deze zelfstrikkende schoen is ontsproten vanwege de film Back To The Future II. Hoofdrolspeler Michael J. Fox, ofwel Marty McFly, heeft in die film zelfstrikkende en lichtgevende sneakers aan zijn voeten. Omdat Marty in de film naar 2015 reist, moeten de schoenen uiteraard dan ook volgend jaar op de markt komen.

Nike heeft al eerder een versie van de MAG schoen met LED-verlichting op de markt gebracht, eveneens gebaseerd op de film. Vijftienhonderd stuks zijn hiervan gemaakt, en de opbrengst hiervan was bestemd voor de Michael J. Fox Foundation. Helaas was deze schoen nog niet de echte perfecte kopie van de futuristische schoen uit de film, want de zelfstrikkende veters zaten hier nog niet in.

Je kunt die Nike MAG uit 2011 voor het luttele sommetje van € 8.000 op Ebay kopen. Bekijk hier beneden het legendarische fragment van de zelfstrikkende schoenen uit de film.

1 Reactie

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo