Zelfgemaakte vlotten gemaakt door avontuurlijke kunstenaars

Zelfgemaakte vlotten gemaakt door avontuurlijke kunstenaars

Een groep kunstenaars uit de Verenigde Staten had een  fantastische droom: een reis over het water, drijvend op unieke, zelf ontworpen en zelfgemaakte vlotten.  Deze droom hebben ze met veel tijd en energie werkelijkheid laten worden. Vele kunstenaars namen fotograaf Tod Seelie mee, om het allemaal op beeld vast te leggen. Binnenkort vertrekken zij voor de vijfde keer, op hun met de hand gemaakte schepen, op zoek naar avontuur.

zelfgemaakte vlotten 2 zelfgemaakte vlotten 1

 

Het idee is van de street artist ”Callie” Curry, beter bekend als Swoon. Het project ontstond tijdens zijn eerste expeditie van vorig jaar. Elk vlot is gebouwd van gerecycled en gevonden materiaal, en alle vlotten hebben allen hun eigen persoonlijkheid.

Met inspiratie als uitgangspunt is het project meer dan alleen maar een leuke vaarervaring voor de kunstenaars zelf. Zowel voor hun eigen inspiratie,  als ook de inspiratie die buitenstaanders krijgen, wanneer zij voorbij varen. Iedereen is welkom aan boord om kunst te leren maken als bijvoorbeeld een zeefdruk.

zelfgemaakte vlotten 3 zelfgemaakte vlotten 4

Tot nu toe hebben ze vier reizen achter de rug, allemaal in één jaar tijd. Twee over de Mississippi River, een over de Hudson River van Troy, van New York naar Queens, en een laatste trip van Slovenië naar Venetië. Met op dit moment plannen voor een nieuw avontuur in augustus in Oregon. Met ook weer Seelie aan boord, die meer beelden van deze boeiende reis zal maken, en aan zijn Swimming Cities of Serenissima serie zal toevoegen.

zelfgemaakte vlotten 5 zelfgemaakte vlotten 6 zelfgemaakte vlotten 7 zelfgemaakte vlotten 9 zelfgemaakte vlotten 10 zelfgemaakte vlotten 11

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo