Zelf rijdende truck: rijden ze in 2025 allemaal zo rond?

Zelf rijdende truck: rijden ze in 2025 allemaal zo rond?

Future Truck 2025 is een project van Daimler Trucks, die de zelf rijdende truck aan het ontwikkelen is om te kijken of vrachtwagens autonoom kunnen rijden in de toekomst.

Het bedrijf testte haar autonome vrachtwagens op een deel van de A14 snelweg vlakbij Magdeburg in Duitsland. Het voertuig werd genavigeerd tussen volledig realistische rij omstandigheden. De Daimler truck is uitgerust met technologie die het mogelijk maakt om te communiceren met andere voertuigen en met de wegeninfrastructuur. Het maakt gebruik van camera’s en een radar om verkeerssituaties goed te kunnen beoordelen en de juiste rij beslissingen te nemen. Het systeem is in wezen gebaseerd op de “self-driving car” technologie, maar men hoopt dat meer transport sectoren deze technologie willen gaan toepassen.

Highway Pilot system

De centrale component van het Future Truck 2025 project is Daimler’s uniek “Highway Pilot System”, een autonoom aandrijfsysteem ontworpen voor grote trucks. Deze technologie maakt het mogelijk de vrachtwagens volledig zelfstandig te laten opereren op de openbare weg bij snelheden tot 85 km/h. Naast de zelf rijdende auto ook de zelf rijdende truck in de toekomst? Komt de veiligheid op de weg alleen maar ten goede, laten we het hopen.

zelfrijdende truck zelfrijdende truck zelfrijdende truck zelfrijdende truck zelfrijdende truck zelfrijdende truck zelfrijdende truck zelfrijdende truck

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo