World under water zegt genoeg als Google Street View dit toont

Google Street View blijft de een na de andere prachtige creatie presenteren, ook nu weer met “World under water”.

World under water toont de effecten die zouden ontstaan als de zeespiegel fors zou stijgen.

Waterpeil

World under Water is bedoeld als voorlichtingsproject over klimaatverandering en werkt met Google Street View. Typ een adres in en kijk daarna hoe die locatie er zou uitzien als hij verslonden wordt door het fors stijgende zeewater. Het waterpeil is trouwens niet berekend, maar wordt als een filter over Street View heen gelegd. Betekent dat bijvoorbeeld in Amsterdam het water net zo hoog komt als op het drielandenpunt in Vaals, dat natuurlijk toch echt wel wat hoger ligt in ons kleine kikkerlandje. Maar goed, dan nog, de beelden van deze campagne leveren beangstigende beelden, zeer zeker!

Op de site krijg je de mogelijkheid om uit te uitrekenen hoe groot je “koolstof voetafdruk” is, samen met tips en trucs om zuiniger om te gaan met je energie. Bekijk het filmpje hier beneden voor een korte rondleiding.

world under water world under water 2

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer