Wordt Skytran het slimme milieuvriendelijke vervoer van de toekomst?

In Israël wordt momenteel getest met een slim, magnetisch monorailsysteem. Aan het eind van 2015 verwacht men in Israël een testtraject gereed te hebben.

De opzet is dat de monorail eerst medewerkers van de Israel Aerospace Industries-campus zal vervoeren en als dat slaagt zal hoogstwaarschijnlijk ook een commerciële variant op de markt komen. De wagentjes zijn aan een rail gemonteerd die hoog boven de weg hangen en worden in beweging gezet met behulp van magnetische velden.

Reserveren

De karretjes zitten vast aan de rails, er wordt met stations gewerkt, vergelijk het met het openbaar vervoer zoals de metro. Veel handiger is dat je met je smartphone vooraf een karretje kunt reserveren, geef het eindstation in en je wordt er automatisch naar toe gebracht. Het is niet zo futuristisch als een vliegende of zelfrijdende auto zoals Google die nu ontworpen heeft, maar wel heel praktisch en hoogstwaarschijnlijk veel veiliger. Maximumsnelheid zou zeventig kilometer per uur zijn, maar ze schijnen nog véél harder te kunnen gaan, wie weet!

 

skytran

skytran

skyTran Animated Infographic from The Collaborative on Vimeo.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer