Wordt dit ons bed van de toekomst?

Wordt dit ons bed van de toekomst?

In het afgelopen voorjaar kwam de Belgische matrasstoffenfabrikant DesleeClama met het bed voor de toekomst, ofwel de “Sleeping Tomorrow”. Een revolutionair bed, ontworpen door Axel Enthoven. Het bed van de toekomst is niet alleen revolutionair vanwege zijn organische design, maar ook om de vele technische snufjes, die niet alleen onder, maar ook ín de gebreide stoffering zijn verwerkt. Dit alles om een zo optimale nachtrust te creëren.

Sleeping Tomorrow

Optische vezels en kopergaren in de stoffering zijn in de matrasovertrek gebreid, en deze voelen aan of de “nachtrust genieter” het of te warm, of misschien wel te koud heeft. De innovatieve stoffen van DesleeClama hebben een hele open structuur, waardoor je extra functionaliteiten zoals verlichting, geluidsabsorptie en luidsprekers onzichtbaar kunt toepassen en ïntegreren.

In de cocon van het bed heeft men onzichtbare luidsprekers verwerkt, en verder ledverlichting voor lichttherapie. Je kunt vijvoorbeeld met een oranjerode gloed in slaap vallen, en ontwaken in nagebootst zonlicht. Ook is de stof zeer hygiënisch, vanwege de toepassing van nanotechnologie, die gebaseerd is op het principe van de lotusbloem, waarbij vuil en water als druppels op de lotusbladeren blijven liggen.

Helaas betreft het nog een concept, maar het bed zal zeker in productie genomen worden.

Sleeping Tomorrow kopen?

De Sleeping Tomorrow zal in productie worden genomen door beddenfabrikant Velda uit België. Ze doen dit in samenwerking met DesleeClama. Verwachting is dat in januari 2014 het bed ten toon zal worden gesteld tijdens de IMM Cologne in Duitsland.

bed van de toekomst

Tags:

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo