Mobile

Laatste update:

WhatsApp-status: het complete overzicht

Geschreven door:

Ruud Caris

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

WhatsApp-status is de nieuwste functie die wordt toegevoegd aan de messenger. Hiermee gaat de populaire app steeds meer op een sociaal netwerk lijken.

WhatsApp-status

WhatsApp-status is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden: een nieuwe functie het mogelijk maakt om statusupdates te delen. Deze worden getoond in een aparte tab naast onder andere ‘chats’ en ‘oproepen’. Hier zie je dus de statusupdates van jouw vrienden. Dit kunnen foto’s of video’s zijn waaraan eventueel tekst of tekeningen is toegevoegd. Dit doet sterk denken aan Snapchat of Instagram Stories.

Wil je een statusupdate plaatsen in WhatsApp, dan kun je instellen voor wie dit zichtbaar zal zijn. Dit kan voor onder andere de hele lijst met contacten, maar mensen uitsluiten is tevens mogelijk. Daarnaast kun je ervoor kiezen om slechts een beperkt aantal mensen toegang te geven tot jouw updates.

WhatsApp wordt social media

Met de toevoeging van WhatsApp-status wordt de messenger steeds meer een sociaal netwerk. Deze functies gaan voorbij aan de één-op-één-chats of groepsgesprekken. Gebruikers worden uitgenodigd om meer van het dagelijkse leven te delen in WhatsApp.

Hoe krijgt ik het?

Om aan de slag te kunnen met WhatsApp-status kun je twee dingen doen: geduld hebben, of onderstaande stappen doorlopen. De update wordt automatisch uitgerold door WhatsApp, dus het kan best zijn dat onderstaande stappen voor jou niet nodig zijn. Wil je direct aan de slag, dan zijn onderstaande stappen noodzakelijk om het te forceren.

1. Zorg dat je app up-to-date is

2. Verwijder de app volledig van je toestel, maar zorg wel voor een goede back-up

3. Installeer de app opnieuw en doorloop de stappen.

Zo, nu kun je aan de slag met WhatsApp-status!

Lees ook: 10 beste Bluetooth-speakers van 2017

Lees ook: Showbox: gratis en onbeperkt films en series kijken

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer