WhatsApp gaat reclame toevoegen aan app

WhatsApp gaat reclame toevoegen aan app

WhatsApp heeft vandaag bekend gemaakt de voorwaarden aan te passen waardoor er reclame in de app kan komen.

Commercieel gebruik

De aangepaste voorwaarden zijn gevormd onder de vleugels van Facebook en maakt het in de toekomst voor adverteerders mogelijk WhatsApp commercieel te gebruiken. WhatsApp heeft altijd heel hard geroepen dat er nooit reclame in de app zou komen, maar daar lijkt binnenkort toch verandering in te komen. Dit zijn geen banners of reclames, maar het wordt voor bedrijven mogelijk jou (commerciële) berichten te sturen. Op deze manier ontvang je (al dan niet relevante) aanbiedingen van bedrijven die je wil verleiden een dienst af te nemen of een product te kopen. Op welke termijn dit eventueel gaat spelen is nog niet bekend.

Bedrijven hebben geen toegang tot jouw berichten, maar hebben wel allerlei informatie omdat gegevens tussen WhatsApp en Facebook gedeeld mogen worden. Zo weet Facebook bijvoorbeeld hoe oud je bent, welk geslacht en eventuele interesses. Hierdoor kunnen relevantere advertenties en betere vriend-suggesties gedaan worden.

Geen data delen

Wil je geen data delen met Facebook, dan is er in WhatsApp de mogelijkheid om dit uit te schakelen. Via instellingen>account>deel mijn data is dit uit te schakelen.

WhatsAppdatadelen

WhatsApp wordt volledig gratis aangeboden en het aanbieden van advertentiemogelijkheden voor bedrijven geeft veel extra mogelijkheden voor het onderdeel van Facebook. Wil je meer weten over de nieuwe voorwaarden, deze zijn hier volledig terug te lezen.

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo