Vier op een rij robot is ook voor de grootste specialist onverslaanbaar

Vier op een rij, een spelletje dat al tientallen jaren oud is en door vele generaties gespeeld. Een student elektrotechniek heeft zich in de spelmethodieken vastgebeten en een “vier op een rij robot” gebouwd.

Het is Patrick McGabe, een student elektrotechniek aan het MIT, hij ontwierp en bouwde deze vier op een rij spelende robot als afstudeerproject voor het vak Microcomputer Project Laboratory.

Controller

Met behulp van een controller heeft hij het zo gemaakt dat de moeilijkheidsgraad kan worden ingesteld en je de mogelijkheid hebt om een hint te vragen voor de vervolg zet. Het complete verslag van het project met alle daarbij behorende codes kun je terugvinden op zijn website. Je ziet de vier op een rij robot in de video hier beneden in actie. Noot van de redactie: het niveau dat gespeeld wordt valt enigszins tegen, wij als “ervaren spelers” vinden dat de robot de overwinning een beetje cadeau krijgt, maar dat terzijde…

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer