Vervang je auto door de Mike Bike, fiets met extra laadruimte en zelfs telefoonlader

Vervang je auto door de Mike Bike, fiets met extra laadruimte en zelfs telefoonlader

Hoe vaak pakken we de auto niet om vaak slechts een klein stuk verderop te moeten zijn? Ook nog lastig met soms (betaald) parkeren. De fiets is wat dat betreft natuurlijk een veel betere oplossing voor de kortere afstanden, maar die kan dan weer andere praktische problemen hebben. De ruimte op een fiets is natuurlijk beperkt, en ja, in de auto kun je tenminste ook nog je telefoon tussendoor opladen. Nu is daar gelukkig toch inmiddels een oplossing voor, namelijk de MIKE bike.

De MIKE bike heeft (lach niet) een ingebouwd docking station, waarmee je echt je smartphone kan opladen! Dit docking station heeft natuurlijk als voordeel dat het ook te gebruiken is om te navigeren, en andere informatie te ontvangen of te lezen. Nog belangrijker is dat de fiets een heel groot bagagerek aan de voorkant heeft, en een behoorlijke  mand aan de achterkant. Ook over het zadel is nagedacht, dit is groot genoeg voor twee personen, waarmee het probleem van iemand achterop nemen ook direct is opgelost. Technisch gezien is het zelfs mogelijk deze fiets om te bouwen tot een elektrische versie.

Designstudio Makers With Agendas is verantwoordelijk voor het maken van deze opvallend handige fiets. Designers van dit project zijn Julien de Smedt en William Ravn. Ze hopen ooit met deze fiets auto’s volledig te kunnen vervangen, maar dat zal wel echt een utopie worden lijkt ons. De designers hopen dat ze met deze fiets de ultieme stadsfiets hebben ontwikkeld. Op korte termijn zal de MIKE bike te koop zijn in de webshop van Makers With Agendas.

mike bike

mike bike

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo