Veiligheidsarmband voor vrouwen om in noodgevallen alarm te slaan

Seksueel geweld tegen vrouwen scoort helaas heel hoog volgens de World Health Organization. In 2013 is bijna 35% van alle vrouwen ter wereld in aanraking gekomen met seksueel misbruik.

 

Voor Everfind, bedenker van de Safelet, was dit onderzoek de basis voor het ontwerpen van deze veiligheidsarmband. Vrouwen zijn in staat hiermee in een noodsituatie direct een waarschuwing je sturen naar familie, vrienden, of politie, dit met slechts één klik.

Bluetooth

De Safelet kan heel snel alarmen versturen als je nog maar weinig tijd hebt. Met je smartphone is dat natuurlijk veel lastiger. Één druk op de Safelet en je bereikt vele mensen, hoeveel dat er zijn kun je zelf aangeven.

De slimme armband geeft de precieze plek door waar jij je op dat moment bevindt. Geeft een vrouw zeker een veiliger gevoel. Er is een app beschikbaar voor de Safelet, voor zowel Android als ook  iOS. Hij koppelt via een Bluetooth lage energie-verbinding met je smartphone. Geen zorgen dat je batterij snel leeg zal zijn. Mocht je interesse hebben, het is een Indiegogo project en eventueel te bestellen via deze link.

veiligheidsarmband

veiligheidsarmband

veiligheidsarmband

veiligheidsarmband

veiligheidsarmband

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer