UVLightBoard zorgt met UV licht voor eigen hygiëne

UVLightBoard zorgt met UV licht voor eigen hygiëne

De opmerking is niet nieuw natuurlijk, maar we weten dat zich vaak op de meest vreemde plaatsen ontzettend veel bacteriën en ziektekiemen bevinden.

Toiletten, deurklinken, maar ook ons toetsenbord, dat we vrijwel dagelijks voor zakelijk of privé gebruik in onze handen hebben, zijn hele bekende bronnen.

UVLightBoard

De Chinees Mu-Chern Fong heeft een concept ontwikkeld voor elektronische apparatuur die in staat zijn zichzelf te reinigen. Het UVLightBoard gaat hierin voorop en bindt al de strijd aan met deze akelige minuscule ziekteverwekkers. Dit futuristische toetsenbord wordt vervaardigd met een glanzend transparant paneel. Doordat het als het ware een  “ruit” achtig effect heeft is het in staat om als een toets wordt aangeraakt, op te lichten, waardoor het UV licht effectief de aanwezige bacteriën kan bestrijden. De optische lichtgeleiders in het apparaat dienen om ziektekiemen te bestralen zodat het oppervlak van het toetsenbord niet langer een bron van bacteriële overdracht is. Daarnaast heeft het als extra voordeel dat een verlicht toetsenbord sowieso een meer dan optimale zichtbaarheid creëert. Het toetsenbord heeft inmiddels een vermelding voor de 2014 iF Design Awards gekregen. Binnenkort allemaal aan een schoon toetsenbord?

UVLightBoard UVLightBoard UVLightBoard

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo