Ubi: maak je huis nog slimmer

Ubi: maak je huis nog slimmer

Ubi is een product waarvan er nog velen gaan volgen de komende tijd. Met deze slimme computer kun je via spraakcommando’s allerlei opdrachten laten uitvoeren in huis, zoals het instellen van een alarm, versturen van een SMS-bericht, maar ook het meten van omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld vochtigheid.

Ubi

Ubi heeft uiteraard verbinding met internet en kan worden geactiveerd met het simpele spraakcommando ‘Ok Ubi’, hetgeen toch enigszins lijkt op de welbekende ‘Ok Google’ van Android. Op dit moment kan Ubi via spraak zaken als reminders instellen, sms’en, maar ook omgevingsfactoren meten en eventueel meldingen doorgeven. Maar ook zoekopdrachten kunnen uitgevoerd worden via de spraakbediening. De makers zullen binnenkort ook ondersteuning toevoegen voor apparaten zoals bijvoorbeeld slimme thermostaat Nest en Belkin WeMote. Ubi heeft veel weg van Homey, een Nederlands initiatief.

Ubi is te koop voor $ 299.

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo