TinCan: WhatsAppen, maar dan zonder internet

TinCan: WhatsAppen, maar dan zonder internet

De messengers schieten als paddestoelen uit de grond, maar ze hebben één ding gemeen. Er dient een internetverbinding beschikbaar te zijn. Bij TinCan is dit niet het geval, deze communicatie verloopt via andere TinCan-gebruikers.

TinCan

TinCan was een Kickstarterproject en is inmiddels als Android-app te downloaden. Het principe is simpel en lijkt een combinatie van WhatsApp en het communiceren via blikken en touwtjes, zoals dat vroeger gedaan werd. Nadat je een bericht hebt verzonden via TinCan, kan een andere gebruiker in de buurt dit oppikken. Dit is noodzakelijk om het zo verder te verspreiden. Een bericht kan dus alleen verder ‘reizen’ als er een andere TinCan-gebruiker in de buurt is, berichten worden als het ware doorgegeven. Hierdoor is er geen internetverbinding benodigd, maar als je vanuit Nederland een bericht naar Amerika wilt sturen, zal er toch iemand in het vliegtuig moeten stappen. Downloaden kan hier.

Een video met uitleg kan hier bekeken worden.

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo