Subwoofer annex brandblusser kan ook perfect elk vuurtje doven

Subwoofer annex brandblusser kan ook perfect elk vuurtje doven

Kijk, een vinding die veel problemen kan oplossen! Als een brand geblust moet worden, dient er uiteraard altijd water voorradig te zijn. Maar nu niet meer dus!

 

De studenten Seth Robertson en Viet Tran van de George Mason University in Amerika ontdekten dat je brandjes net zo goed kunt blussen met hele vette, stevige muziek. Vooral muziek die is uitgevoerd met veel basgeluiden doet het erg goed. Door onderzoek voor hun afstudeerproject zijn ze er achter weten te komen dat geluidsgolven die variëren tussen de 30 en 60 hertz uitstekende vlammendovers zijn.

Subwoofer

Het apparaat bestaat uit een versterker, een signaalgenerator en een weliswaar aangepaste subwoofer, maar wel zeer geschikt voor het blussen van diverse kleinere brandjes. Indien verder door getest zou het denkbaar kunnen zijn dat deze vinding ook voor grotere branden gebruikt zou kunnen gaan worden. Bosbranden zouden op deze manier natuurlijk een stuk makkelijker te bestrijden zijn zo lijkt het. Overtuig jezelf van deze prachtige vinding door onderstaande video te bekijken.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo