Stone Spray robot bouwt met zand prachtigste creaties

Een robot die inmiddels in staat is om een zandbrug te maken in een woestijn, techniek gaat dagelijks verder in deze wereld.

Het kunstje wordt geflikt door de “Stone Spray Robot” en hij kan geheel autonoom zelf zo’n brug maken. De robot print in 3D een brug van zand waarover je volledig kan lopen. De Stone Spray robot combineert structuren van zand of grond met zonne-energie. Met behulp van deze technologie kun je bijvoorbeeld een huis uit het niets bouwen, of, zoals in dit geval, een zandbrug midden in de woestijn maken.

Bindmiddel

De grond of zand wordt gecombineerd met een bindmiddel, waarbij de robot via het sprayen er een organische vorm van maakt. In tegenstelling tot traditionele 3D-printers, kan de Stone Spray verticaal en horizontaal afdrukken. Dit proces werkt het beste in warme, droge plaatsen, omdat zonlicht direct helpt bij het opbouwen van de materialen.

De printer is gebouwd aan het instituut voor “Advanced Architecture” in Spanje, Catalonië, door Petr Novikov, Inder Shergill en Anna Kulik. Wil je meer zien, neem dan een kijkje op hun site.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer