Stel je smartphone zelf samen

Stel je smartphone zelf samen

Zo ongeveer wekelijks komen er nieuwe modellen Smartphones op de markt, of het nu Samsung, HTC, Iphone of Sony is. Je zou zeggen dat wij als gebruikers er inmiddels al meer dan genoeg van moeten hebben. Maar toch meent onze landgenoot Dave Hakkens dat er echt nog wel plaats is voor nog een nieuw type smartphone. Dit keer niet een of andere nieuw flitsend model, maar met een compleet andere insteek. Het heet Phonebloks, en hiermee stel je je eigen telefoon helemaal zelf samen met behulp van diverse losse hardware onderdelen, letterlijk bloks.  Op deze manier zal je Smartphone altijd voldoen aan de moderne eisen van deze tijd. Maar wat bedenker Hakkens nog veel belangrijker vindt, is dat de afvalberg veel kleiner wordt, die nu nog door al die mobieltjes veroorzaakt wordt.

Het idee staat op dit moment nog in de kinderschoenen, en is een conceptversie. Wereldwijd wordt het innovatieve idee echter zeer enthousiast ontvangen. Mochten er een paar multinationals toehappen, dan zou zijn idee zomaar eens realiteit kunnen worden. Je kunt de Phonebloks het beste vergelijken met zoiets als Lego. Een basisplaat zeg maar, waarop je jouw gewenste toepassingen vastklikt. Kan zijn een camera-blokje, batterij-blokje of Wifi-blokje. En geheugen uiteraard. Maar ben je veel onderweg? Dan kun je uiteraard kiezen voor een groter batterij-blokje. Wil je veel, en kwalitatief goede foto’s maken, dan klik er een betere camera op vast.

Het idee klinkt fantastisch, en is misschien ook wel te gebruiken voor andere soorten apparaten. Afwachten blijft of er ook hardware en software-leveranciers gevonden kunnen worden die over te halen zijn om hier commercieel iets succesvols van te maken.

phonebloks

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo