Steilste en snelste houten achtbaan op deze aarde staat in Amerika

We blijven toch steeds weer nieuwe sensaties tegenkomen op het gebied van achtbanen. Qua records en mogelijkheden blijven de grenzen opgezocht worden door de pretparkgiganten. Zij blijven investeren om steeds maar weer de meest spectaculaire attracties ter wereld in huis te hebben.

Uiteraard is het doel bezoekers te “triggeren” en scherp te houden om toch maar weer naar hun park te komen. Six Flags is daar een van de meest fanatieke deelnemers in. In het “Great America” park In Gurnee, Illinois is sinds kort hun nieuwste, in dit geval een houten achtbaan, neergezet en in bedrijf genomen.

Goliath

Hij heeft de indrukwekkende naam “Goliath” meegekregen en ze breken er direct drie wereldrecords mee. De Goliath is sowieso de snelste houten achtbaan ter wereld. Maar tevens is het ook de steilste en de langste, wat wil je nog meer? Maximale snelheid is 115 kilometer per uur, maar dan moet je wel eerst 55 meter klimmen, onder een hoek van maar liefst 85 graden. Daarna wordt je letterlijk “omlaag gesmeten” en ga je een aantal keren over de kop. De echte liefhebbers van houten achtbanen zullen zeker een keer dit Six Flags park gaan bezoeken. Overtuig jezelf in de video hier beneden, actie!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer