Smartwatches binnenkort opladen met lichaamswarmte?

Smartwatches binnenkort opladen met lichaamswarmte?

Het Korean Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) is bezig met het ontwikkelen van een generator die elektriciteit kan opwekken uit lichaamswarmte. Ook al is deze nog in ontwikkeling, een doorbraak is het wel te noemen, deze kleine oplader is verwerkt in een generator van 10 vierkante centimeter. Dit zou bijvoorbeeld in een smartwatch kunnen passen, waardoor deze opgeladen zou kunnen worden.

Op dit moment is het nog toekomstmuziek, er kan slechts 40mW opgewekt worden. Nog lang niet voldoende voor het laden van een smartwatch, maar met de steeds verder ontwikkelde technologie, gaan we in de toekomst onze wearables en misschien wel smartphones met eigen lichaamswarmte opladen. Interessant om te melden is dat de generator 120 keer gebogen kan worden, zonder dat deze kwaliteit verliest.

Een ander project van KAIST is de Armadillo-T, een opvouwbare elektrische auto.

Kaist2

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo