‘Smartphones opladen met urine’

‘Smartphones opladen met urine’

Na het lezen van de titel ben je wellicht nieuwsgierig geworden, smartphones opladen met urine, kan het echt? Volgens een aantal wetenschappers zou dit mogelijk moeten zijn, sterker nog, het is ze inmiddels al gelukt een Samsung-smartphone op te laden om een kort telefoongesprek te voeren of SMS te versturen.

Urine = energie?

Door urine via een filter van bepaalde cellen te leiden is het mogelijk om energie op te wekken. Op dit moment hebben de wetenschappers een geslaagde test als bewijs, echter is de opgewekte energie nog vrij minimaal, genoeg om een SMS te versturen of een kort gesprek te plegen. Het uiteindelijk doel is om met urine als bron een smartphone volledig op te kunnen laden.

Bezwaren

Of dit ook daadwerkelijk een veel gebruikte toepassing gaat worden, is nog even afwachting, er zijn sowieso wel een aantal praktische bezwaren, zoals de plaats van opladen en het opvangen van urine. Om in de trein een potje urine en filter met cellen uit je tas te halen is toch net iets anders dan een externe accu….

Via BelfastTelegraph

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo