Slimme thermostaat in ons eigen land ontworpen en gemaakt

Slimme thermostaat in ons eigen land ontworpen en gemaakt

Veel moderne en slimme thermostaten zijn er al te krijgen op de markt, de een nog slimmer dan de ander, en de ander nog fraaier dan de een. Thermosmart, een Nederlands bedrijf, speelt hier ook op in, en het zou best wel eens een succes kunnen worden. Het crowdfundingdoel is ruimschoots behaald met zelfs nog een aantal dagen tot aan de deadline.

De Thermosmart profileert zichzelf als een uiterst slimme en zeer gebruiksvriendelijke thermostaat.  Hij is strak vorm gegeven, vaak belangrijk voor iets dat aan de muur hangt. Mooi design, met oranje pixels. Moet je mooi vinden natuurlijk.

Uiteraard geeft de thermostaat de temperatuur weer. Hij is te programmeren, en te bedienen via je smartphone, tablet of website. Daarin zit wel het verschil. Thermosmart laat namelijk de interface afhangen van het gebruiksmoment en gebruiksfunctie: op de hardware in de woonkamer krijg je bijvoorbeeld andere info, en heb je een hele andere interactie dan bijvoorbeeld op je smartphone, die dan weer een andere interactie kan hebben dan de webportal. Hij speelt dus letterlijk in op de gebruiker.

Temperatuur kun je dus altijd en overal in huis aanpassen. Dit is de basis voor het terugverdienmodel. Aanschafprijs is € 250, maar door de besparing op de energie moet hij zich binnen twee jaar terugverdienen. De slimme thermostaat is zelf lerend, en hij kan de temperatuur op termijn aanpassen, en de statistieken van de woning helpen daar uiteraard bij.

De Thermostart kan zonder abonnement gebruikt worden, maar aanvullende en/of betaalde diensten zitten wel in de pijplijn. Bijvoorbeeld een koppeling met weersvoorspellingen waar de thermostaat rekening mee zou kunnen houden. Ook stellen de makers andere ontwikkelaars in de toekomst in staat apps en diensten te ontwikkelen voor de Thermostart. Leuke en innovatieve gadget denken wij!

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo