Tech

Laatste update:

Slimme kerstbal probeert frustratie weg te halen

Geschreven door:

Ruud Caris

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Het optuigen van de kerstboom, voor de ene een feest, de andere heeft er wat minder plezier in. Vooral als de lampjes het voorgaande jaar niet zo goed zijn opgerold, maar daar brengt Aura verandering in.

Slimme kerstbal

Aura is een slimme kerstbal die ook dienst kan doen als verlichting. De werking is vrij vernuftig te noemen, er wordt een ring geplaatst rondom de kerstboom en als deze in range van de kerstballen is, dan zullen deze automatisch gaan branden. Uiteraard verloopt de bediening niet via een simpele schakelaar, nee er is een app voor Android, iPhone en zelfs Windows. Hiermee is te bedienen wanneer en of de lampjes moeten gaan shinen. Natuurlijk is de komende 15 jaar een nieuw setje lampjes halen goedkoper, maar hey, connected ben je wel.

Lees ook: Sweater Generator: de ultieme gebreide kerst-trui

Aura15

Kerst 2015

Aura is te vinden op Kickstarter, maar er moet nog veel werk gedaan worden. De eerste levering wordt in september 2015 verwacht, in ieder geval op tijd voor kerst dat jaar. Wil jij het project steunen, dat kan voor $ 65 (ruim € 50) waarvoor je de ring krijgt samen met een dozijn ballen. Qua ballen is er ruime keuze in kleur en uiterlijk, voor elk wat wils.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer