Sand Babel: revolutionair wolkenkrabber-concept voor verticaal wonen

Sand Babel: revolutionair wolkenkrabber-concept voor verticaal wonen

The Sand Babel,  bedacht door de Chinese ontwerpers Qiu Song Kang Pengfei, Bai Ying, Ren Nuoya, en Guo Shen, is een revolutionair ontwerp van een wolkenkrabber, die zeker een eervolle vermelding  verdient in 2014. Als “The Sand Babel” kreeg hij die inderdaad in het eVolo tijdschrift 2014, in een wedstrijd van mooiste wolkenkrabbers. Een wedstrijd die nieuwe ideeën herkend voor verticaal wonen, en de winnaar moet een zeer spectaculair ontwerp zijn. De spiraalvormige woestijn toren is een ware lust voor het oog, evenals de milieubewuste geest die er in verwerkt is.

The Sand Babel moet worden gebouwd met behulp van een op zonne-energie werkende 3-D printer, met het zand dat om hem heen ligt, vandaar ook de naam. De vorm van de wolkenkrabber is geïnspireerd door de aanblik van een paddestoel rots, een van nature veel voorkomende rotsformatie in de woestijn. Zowel boven, als ook onder de grond, net zoals de wortels van een boom, biedt The Sand Babel woon-en werkruimtes.

wolkenkrabber wolkenkrabber wolkenkrabber

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo