Maak van je ouderwetse rookmelder een ‘connected device’

Maak van je ouderwetse rookmelder een ‘connected device’

Rookmelders zijn van groot belang en geven een signaal als er rookontwikkeling is. Deze hangen inmiddels in vele huishoudens, maar in een wereld waar alles connected is, worden rookmelders dit ook.

Inmiddels zijn er al vele slimme rookmelders, maar de kosten zijn vaak relatief hoog. Roost komt met een goedkope(re) oplossing en biedt een connected batterij van 9 volt aan. Deze batterij kan verbonden worden met WiFi waardoor er een signaal doorgegeven wordt en er notificaties verstuurd worden via de meegeleverde app. Roost zorgt er dus voor dat je ouderwetse brandalarm meldingen op je smartphone toont met daarbij direct de mogelijkheid de hulpdiensten in te schakelen. Het installeren is zo makkelijk als het vervangen van een batterij in je rookmelder, iedereen zou dat moeten kunnen.

Roost is niet goedkoop, voor € 28 ($ 35) is het product op Kickstarter te vinden waarbij je deze in juni 2015 zult ontvangen. Helaas is Roost niet op te laden, waardoor je volgens de makers elke vijf jaar een nieuw exemplaar zult moeten aanschaffen.

Roost3 Roost1 Roost

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo