Roofvogel heeft nieuwe baan als cameraman

Roofvogel heeft nieuwe baan als cameraman

Vorige jaar was er al een zeearend die een camera stal en er meer dan honderd kilometer vliegend  mee vandoor ging. Hij heeft in de vogelwereld inmiddels een opvolger gekregen. Maar de dief was nu veel behulpzamer. Een roofvogel jatte de camera van een paar documentairemakers en hij maakte er en passant ook nog zeer spectaculaire beelden mee.

In een ei hadden de documentairemakers een camera verstopt. De makers van de documentaire “Penguin, Spy in the Huddle hadden dit ei bij een kolonie rotspinguïns neergelegd. Een zogenaamde “falklandcaracara” zag het ei als een makkelijke prooi, en deed vervolgens meerdere pogingen het ei te breken. Helaas lukte hem dat niet, en dus nam de roofvogel de camera mee omhoog de lucht in.

Vervolgens zorgde de roofvogel voor zulke spectaculaire beelden, dat de documentairemakers deze zeker niet achter wilden houden voor ons allemaal. Dit zijn dus de allereerste luchtopnames van een pinguïnkolonie, gefilmd door een andere gevederde soortgenoot. Verderop in het filmpje gaan een paar gieren ook nog aan de slag met het ei, maar maken absoluut niet meer zo’n spectaculaire beelden als de falklandcaracara. Bekijk de video hier beneden.

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo