Robot cheetah rent je wel, of toch nog net niet voorbij?

Robot cheetah rent je wel, of toch nog net niet voorbij?

Al eens op de vlucht moeten slaan voor een wild beest? Misschien een everzwijn of zo? Of een cheetah? Dat redt je zeker nooit, of toch misschien met deze robot cheetah.

Het zou best wel eens een hele goede motivatie voor je kunnen zijn om eens een flink stuk te gaan rennen. Laat deze cheetah dan maar eens de achtervolging op je inzetten. Het is een robot, ontworpen door het Massachusetts Institute of Technology. Zij hebben een robot cheetah ontwikkeld die vanuit zichzelf kan rennen, zonder gebruik te maken van kabels of andersoortige afstandsbediening. Een project dat betaald is door de Amerikaanse overheid (DARPA). Zij hebben veel geloof in deze technologie voor “search- and rescue¬†missies” ¬†die de komende eeuw gaan plaatsvinden.

Usain Bolt

De cheetah is heel stabiel, ook als de ondergrond ongelijk is. Qua snelheid valt hij echter nog wel tegen, momenteel zo’n zeventien kilometer per uur. De onderzoekers van het Brometrics Robotics Lab van MIT willen hem daarom sneller maken en streven naar liefst vijftig kilometer per uur! Ofwel twee kilometer per uur sneller dan wereldrecordhouder Usain Bolt, dat is hun uitdaging. Hij is ook in staat te springen, zelfs tot een hoogte van dertig centimeter. Wij moeten nog zien of deze robots inderdaad in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen. Maar ziet er wel al heel spectaculair uit, bekijk de video daarvoor maar eens.

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo