Rijden we in 2025 allemaal over de Solar Roadway?

Rijden we in 2025 allemaal over de Solar Roadway?

De laatste tientallen jaren hebben veel zaken en producten zoals de telefoon, tv en auto zich doorontwikkeld naar de huidige tijd van vandaag. Onze wegen echter zijn hier in achtergebleven, het huidige asfalt is vrijwel nog gelijk aan dat van pakweg 50 jaar terug.

 

Twee Amerikanen hebben deze conclusie al een aantal jaren geleden gemaakt en zijn onder de naam “Solar Roadway” met een project aan de slag gegaan om uiteindelijk de weg van de toekomst te ontwikkelen.

Zonnepanelen

Hun insteek is niet alleen alle wegen, maar ook parkeerplaatsen en andere van toepassing zijnde plekken waar auto’s en vrachtwagens kunnen rijden te vervangen door hele stevige en degelijke zonnepanelen. Zij denken dat hiermee ons toekomstig energieprobleem heel snel kan worden verholpen. Maar ze gaan nog verder door verwarmingselementen in de Solar Roadway aan te brengen, waardoor de wegen altijd sneeuw- en ijsvrij zullen zijn. Als derde wordt er ook LED-verlichting in aangebracht en dat maakt verlichting zoals lantaarnpalen volstrekt overbodig. Reëel plan, levensvatbaar? Wordt dit ooit de werkelijkheid? Je kunt in ieder geval via Indiegogo deelnemen als crowdfunder om mee te helpen hun bedachte slimme wegen verder te ontwikkelen. Als jij er iets in ziet, doe een bijdrage voor het nobel plan van dit koppel uit Amerika. Hier beneden hun video.

solar roadway solar roadway 3 solar roadway 4 Solar Roadway

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo