Review Philips SHB7000: hoofdtelefoon van formaat voor kleine prijs

Hoofdtelefoons zijn er in (belachelijk) veel soorten en maten, van extreem goedkoop tot te duur. Wij hebben de Philips SHB7000 een aantal maanden getest en de bevindingen lees je in deze review.

Design: standaard maar in orde

Met de Philips SHB7000 krijg je geen design-hoogstandje, maar hebben ze er wel voor gekozen een product te maken dat de grote meerderheid van de potentiële klanten zal aanspreken. Dat is gelukt, het design is doordacht, maar ook simpel en te gebruiken voor iedereen. Of je nu een hippe outfit aan hebt, of lekker serieus door het leven gaat, de Philips SHB7000 past prima bij jou. De zwarte versie die getest hebben beschikt over een zwarte band met een rode rand aan de binnenkant en een rode afwerking aan de binnenzijde van de oorschelpen. Het design is misschien wel één van de grootste succesfactoren van deze headset, die het erg goed doet in de verkopen, maar er is meer..

Philips SHB7000onder copy

Philips SHB7000 copy

Geluidskwaliteit: gekeken naar de prijs, top!

Natuurlijk is een hoofdtelefoon een mode-accessoire waarmee je een statement kunt maken, maar het geluid is ook niet onbelangrijk. De Philips SHB7000 is voor de prijsbewuste koper een goede keuze, voor ongeveer € 45 kun je deze al aanschaffen. Met dat in het achterhoofd hebben we weinig te klagen over het geluid, de bass wordt goed weergegeven en het zijn prettige tonen om naar te luisteren. Bij een draadloze verbinding is de kwaliteit logischerwijs net iets minder dan bedraad, maar dit verschil is minimaal ten opzichte van een aantal jaren geleden. Hou er wel rekening mee dat er geen noise-cancelling zit in de SHB7000.

Philips SHB7000schelp copy

De Philips SHB7000 is zowel draadloos als bedraad te gebruiken. Ervaring leert ons dat deze ongeveer 8 – 9 uur te gebruiken is op één acculading, waarna hij via microUSB opgeladen kan worden. Uiteraard wordt er ook een headphone-jack (3,5mm) meegeleverd, om ook verder te luisteren als de accu niet meer vol is. Wat wel mist is een duidelijke indicatie wanneer de accu leeg is, dit is niet altijd even goed te merken. Er worden echter wel korte pieptonen weergegeven bij 10%, maar daarna is het vrij snel om.

Philips SHB7000compleet copy

Met de ingebouwde microfoon kan er ook gebeld worden als deze verbonden is met een smartphone, als het moet, is dit zeker een optie. De geluidskwaliteit is, vooral voor de ontvanger, vrij slecht.

Bediening: verbeterpuntje

De bediening van de Philips SHB7000 gaat via één grote knop op de oorschelp en een schuifknopje aan dezelfde kant. Het is vooral in het begin wel even wennen, vooral het schuifje vereist wat oefening. Er zijn namelijk twee standen om te gebruiken. De eerste manier is om het schuifje naar links of rechts te bewegen (volume), maar een tweede bediening kan gedaan worden door het knopje in te drukken en daarna te bedienen (volgen/vorige). Hier had Philips beter over na kunnen denken, dit werkt niet altijd even optimaal

Philips SHB7000bediening copy

Comfort

De oorkussen zijn gemaakt van zacht (nep-)leer en zitten comfortabel. Ook na een langere periode luisteren zijn ze nog te verdragen, maar dit kan bij elke persoon anders zijn. In de verschillende berichten valt ook te lezen dat de Philips SHB7000 geroemd wordt om zijn comfort, dus we mogen aannemen dat deze bij het gros van de mensen prettig zit.

Philips SHB7000side copy

Conclusie

Voor € 45 koop je een hoofdtelefoon dieeen meer dan goede prijs- kwaliteitverhouding heeft. Vooral het feit dat deze draadloos te gebruiken is en ook nog eens een redelijk goede geluidskwaliteit heeft, maakt dit een absolute aanrader in deze prijsklasse. Twijfel je over de aanschaf? Doe het niet, gewoon kopen!

Philips SHB7000 kopen

De Philips SHB7000 is te koop in het zwart/rood en wit/blauw voor een prijs van ongeveer € 45.

[yabp 3]

[yabp 4]

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer