Review Fitbit Blaze: slimme fitnesstracker doet waar hij goed in is

Review Fitbit Blaze: slimme fitnesstracker doet waar hij goed in is

Fitbit is zeker geen onbekende in de wereld van de wearables en toen er een veredelde smartwatch op de markt kwam, werden er wat wenkbrauwen opgetrokken. Na een aantal weken testen heb ik de Fitbit Blaze volledig kunnen doorgronden en in deze review deel ik graag mijn ervaringen.

Fitbit Blaze

Laat ik beginnen met de naam, de categorie waar de Blaze in valt. Nu zou je denken dat het een smartwatch is, maar dat is niet het geval. Het is een smart fitness tracker, die minder functies heeft dan de gemiddelde smartwatch, maar wel volledig gericht is op activiteiten tracken. Ben je dus op zoek naar een echte smartwatch, dan is de Fitbit Blaze niets voor jou, zoek je een goede, degelijke tracker, dan is de Blaze zeker een optie.

De Fitbit Blaze bestaat uit een bandje en de module waar alles in gebeurt. Deze is eenvoudig los te klikken om vervolgens ook als los item op te laden in de meegeleverde lader. Nu is smaak natuurlijk persoonlijk, maar de Blaze is niet moeders mooiste, hij ziet er voor mij iets te ‘spacy’ uit. Zelf zou ik hem dus niet dragen als dagelijkse accessoire om bijvoorbeeld stappen te tellen, maar nogmaals, smaak is persoonlijk.

FitbitBlaze2

Waar ik de Fitbit Blaze wel voor zou dragen zijn zijn kwaliteiten om activiteiten te tracken. Deze slimme tracker heeft een goed trackrecord op het gebied van bijvoorbeeld stappen tellen, maar ook het meten van andere activiteiten. Wil je bijvoorbeeld een workout starten, of gaan fietsen, dan is de Fitbit ook hier geschikt voor. Wat dat betreft zijn er bijzonder uitgebreide programma’s op te vinden. Deze zijn allemaal te starten vanaf de watch zelf.

FitbitBlaze3

De bediening verloopt via de knoppen aan de zijkant van de smartphone, maar is er ook een touchscreen aanwezig. Dit werkte op bepaalde momenten niet direct mee, bij het wisselen van de weergave op de wijzerplaat gebeurde er soms niets. Jammer. Toch ben ik over het algemeen tevreden over de bediening van de Fitbit Blaze, ook al zijn er soms wat glitches te bekennen.

Het mooiste aan de Blaze is dat deze eenvoudig te syncen is met de Fitbit-app die beschikbaar is voor Android en iOS. Nadat eenmalig verbinding tot stand is gebracht, zal er met tussenpozen data verzonden worden tussen beide devices. Op deze manier heb je dus altijd een actueel overzicht van huidige activiteiten zoals bijvoorbeeld stappen, maar heb je ook direct een naslagwerk om terug te kijken in de geschiedenis.

Hartslagmeter en slaap tracken

De Fitbit Blaze is uitgerust met een hartslagmeter aan de achterzijde met een groen, knipperend lampje. Deze meet continu jouw hartslag om deze ook te communiceren met de app. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld rust of inspanning. De gemiddelde hartslag wordt netjes berekend door de app. Een handige functie, ook zorgde het groene lampje er ‘s nachts wel eens voor dat de kamer verlicht werd.

FitbitBlaze4

Dat brengt me meteen bij het slaaptracken van de Fitbit Blaze. Deze fitnesstracker kun ook ‘s nachts omhouden om de ochtend daarna exact te bekijken hoe je nu geslapen hebt. Dit heb ik ook een aantal nachten geprobeerd en de resultaten waren wisselend. Met een dochtertje moet je er soms uit ‘s nachts en dat merkte de Fitbit op één of andere manier niet altijd. Er waren ook nachten dat hij dit wel herkende, maar gaf zo af en toe wel een niet volledig reëel beeld.

Conclusie

De Fitbit Blaze is een interessante wearable in een soort van nieuwe categorie. Er is veel meer info op het scherm te bekijken, dat is handig. Nu ben ik persoonlijk geen fan van het uiterlijk van de Blaze, maar als fitnesswearable zou ik hem best gebruiken. Voor € 229 is hij niet goedkoop, maar dat de tracker goed werkt staat buiten kijf.

+ Goede tracking

+ Goede sync

+ Nieuwe categorie

– Design is niet mijn smaak

– Bediening niet altijd optimaal

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo