Raspberry Pi Model A+: nog goedkoper, energiezuiniger en kleiner

Raspberry Pi Model A+: nog goedkoper, energiezuiniger en kleiner

De minicomputer Raspberry Pi is hot, goedkoop en wordt voor vele doeleinden gebruikt. Vandaag is de Raspberry Pi Model A+ aangekondigd die nog goedkoper is geworden en licht aangepaste hardware aan boord heeft.

Raspberry Pi Model A+

De Model A+ van Raspberry gebruikt dezelfde processor en geheugen; BCM2835 application processor en 256MB RAMgeheugen. Het geheel is wel een stuk kleiner geworden ten opzichte van Model A, zo’n 2,1 centimeter en verbruikt daarbij ook nog eens minder stroom. Veel verbeteringen die geïntroduceerd zijn bij Model B+, zijn ook weer terug te vinden in deze nieuwe versie.

Verder zien we dat de GPIO head gegroeid is naar 40 pins en compatible is met de HAT standard. Ook het niet altijd even optimale microSD-slot van de Raspberry Pi is aangepakt en werkt een stuk soepeler. Last but not least is ook het geluid verbeterd: het audio circuit heeft nu een dedicated low-noise power supply.

Lees ook: PiPhone: zelf smartphone maken met een Raspberry Pi

Nog goedkoper

Al met al een aantal interessante verbeteringen die doorgevoerd zijn in Raspberry Pio Model A+ en als klap op de vuurpijl is ook de prijs nog eens gezakt naar $ 20, een daling van $5. Een knappe prestatie van de makers! Benieuwd naar de eerste ervaringen, Raspi Today heeft hem al voor je bekeken.

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo