Quant: deze supersnelle sportwagen rijdt op… zeewater!

Quant: deze supersnelle sportwagen rijdt op… zeewater!

Bijna niet voor te stellen, maar deze verbluffende sportwagen haalt topsnelheden en dat op… zeewater! Er gaat welliswaar een hele technologie achter schuil, maar toch!

Sportwagen haalt 380 op zout water

De Quant e-Sportlimousine maakt gebruik van de zogenaamde nanoFLOWcell die het mogelijk maakt een auto op zeewater te laten rijden. De daadwerkelijke aandrijving wordt gedaan door vier elektromotoren en zorgt voor een behoorlijke snelheid: van 0 tot 100 binnen 2,9 seconden en een topsnelheid van 380 km/h (aldus de makers).

De nanoFLOWcell is ontwikkeld door de NASA en wordt nu voor het eerst gebruikt in een auto die op de (Duitse) openbare weg mag rijden. Het eerste prototype van de Quant is inmiddels klaar, wow!

Hier nog enkele gave beelden van de Quant:
QUANT-e-Sportlimousine_back_down

QUANT-e-Sportlimousine_side

QUANT-e-Sportlimousine_interieuer_cockpit

QUANT-e-Sportlimousine_front_side_doors shut

QUANT-e-Sportlimousine_front_side_doors open

QUANT-e-Sportlimousine_front_doors-shut

QUANT-e-Sportlimousine_BACK

QUANT-e-Sportlimousine_back_side

Nog veel onderzoek nodig

Hoewel de Quant een vergunning heeft gekregen voor de Europese wegen, zullen we hem waarschijnlijk nog niet heel vaak zien rondrijden. De technologie van nanoFlowcell is nog niet helemaal duidelijk en openbaar, laat staat dat deze geschikt is voor commercieel of grootschalig gebruik. We zullen zien dus…

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo