Proeven met je neus, kan dat? Ja, dat kan!

Proeven met je neus, kan dat? Ja, dat kan!

Zijn er mensen onder ons die wel eens zin hebben in een lekkere maaltijd met heerlijk vlees, maar eigenlijk maar net genoeg geld hebben voor een goedkoop pak rijst van het een of ander C-merk?

In Japan ( waar anders natuurlijk weer) hebben ze daar iets op gevonden, namelijk proeven met je neus in plaats van met je mond.

Proeven met je neus

De gadget heet “Hana Yakiniku”. Een klein apparaatje, weegt slechts 17 gram, en steek je in de hoofdtelefoonuitgang van je iPhone. Met de app kun je vervolgens een lekker vleesgeurtje kiezen, waarna je gewoon witte kale rijst kunt eten, waarbij je de smaak van gegrild vlees letterlijk “proeft”‘ met je neus. De makers van de app beweren dat de geurverspreider perfect is voor mensen die heel krap bij kas zitten, je hoeft natuurlijk geen duur vlees te kopen in dat geval. Maar ook voor mensen die op dieet zijn zou het perfect zijn, want ze gebruiken in dat geval veel minder calorieën!

Of het in de praktijk gaat werken blijft wel de vraag, en gezien de video hier beneden, nemen de makers van het apparaat het ook allemaal niet zo serieus.

Het apparaatje zou ongeveer € 26 gaan kosten. Een “refill”  los € 7,50. Vanaf half november te krijgen in Japan, ook iets voor de Europese markt naderhand? We laten ons verrassen.

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo