Proberen: knoflook in tien seconden pellen!

Proberen: knoflook in tien seconden pellen!

Hadden we recent de appel die in 2 seconden van zijn schilletje ontdaan werd, hier hebben we er nog een. Voor knoflook heb je net iets langer nodig, maar 10 seconden is ook nog best goed te doen dachten wij.

Verse knoflook is heerlijk in vele gerechten, maar het pellen van zo’n knoflook bol is een heel gedoe. Vaak plakt de schil aan je vingers, en we zullen het maar niet hebben over je stinkende handen achteraf.

De kok in dit YouTube filmpje laat zien hoe het vindingrijk, maar wel simpel is op te lossen met twee grote schalen, en een luttele tien seconden van je “kooktijd”. Hij slaat¬†de verse bol knoflook hard kapot, met de onderkant van de schaal, waardoor de teentjes knoflook uit elkaar vallen. Dan alles in de schaal, de andere er bovenop. Flink door elkaar schudden, waarna alle knoflookteentjes gepeld zijn. ¬†Alleen de knoflookpers nog en koken maar!

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo