+POOL: Kickstarter-project voor zwembad in de East River van NYC

+POOL: Kickstarter-project voor zwembad in de East River van NYC

zwembad zwemmer

 

Je kunt in New York City voor vrijwel alles terecht, maar als je een frisse duik wilt nemen moet je daarvoor toch echt de stad uit. Daar willen ze met Tile By Tile verandering in gaan brengen: +POOL. Een Kickstarter project dat het voor iedereen mogelijk maakt om in gefilterd water van de East River in NYC te zwemmen.

Een zwembad bestaande uit liefst 70.000 tegeltjes, die allemaal verkocht moeten worden om het bouwbudget van 15 miljoen dollar te kunnen halen. De opening staat voor 2016 op de planning. Eén tegel kost 199 dollar (voor de early birds 149 dollar) en kan gegraveerd worden met een naam of bericht tot 50 tekens. Deze biedt tevens toegang tot een eerste duik als het bad klaar is voor gebruik. Backers krijgen de tegel deze zomer thuis opgestuurd en een replica wordt gebruikt bij de bouw van +POOL.

zwembad zwemmer 2

zwembad zwemmer 3

 

Wanneer de eerste 1.400 stuks zijn gereserveerd en het doel van 250.000 dollar bereikt is, kan het team beginnen met de bouw van een prototype. Met deze ‘Float Lab’ kunnen zij alle filter materialen in augustus van dit jaar testen in echte rivier omstandigheden in de East River.

Eerder al was er de Luchtsingel in Rotterdam waarbij Rotterdammers een plankje konden kopen , en het stadsinitiatief Urban Hotspring Rotterdam voor een drijvend zwembad in de Maas. Bekijk het +POOL project in deze video.

 

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo